Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Raúl Sánchez Architects építésziroda felújított egy barcelonai lakást a Gràcia kerületben, amely híres kiváló éttermeiről és nyüzsgő utcai életéről.

A negyedik emeleten lévő lakóház az 1970-es években épült, azonban ezúttal a családi lakást egyetlen egy ember igényeire kellett szabni, a fő szempont pedig az volt, hogy nyitott terek domináljanak a lakásban, amelyet a fekete és a fehér hullámzásával öltöztették be. A lakás fő szerkezeti elemeit így eltávolították, hogy egy 75 négyzetméteres, tágas nappalit hozzanak létre; valamint két L alakú részre szabták, amelyek meghatározzák a konyha alakját, és elkülönítik a hálószobát a fő tértől.

 

Egyébként Barcelona legnagyobb utcafesztiválját is itt rendezik meg, a kerület pedig majd kirobban a kreatív energiától, ezek mellett a kis, klasszikus házak egyedi hangulatot kölcsönöznek a kerületnek az újonnan épített épületekkel együtt. Szóval amellett, hogy Barcelona egy olyan hely, amit mindenképp érdemes felkeresni, a katalán városon belül Gràcia is megérdemel egy misét.

 

Ez is érdekelhet:

Egymásra találtak a családtagok az újjászületett otthonban - Roadster

Varázspálca helyett okos térszervezéssel, egyedi ötletekkel, és egy új ablakkal teremtett világos, áttekinthető teret a szinte roxforti káoszból a Geppetto stúdió egy lágymányosi lakásban. Áll egy békés családi ház Újbudán, a mostani tulajdonos szüleié volt, a története során pedig több körben is bővítették.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.