Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem ad oxigént, nem nyújt menedéket, nem ehető, mégis nagyon kell egy normális kertbe - mi lehet ez?

Egy igazán ütős kerthez sok minden kell, mindenek előtt szerszámok, amivel rendet vágsz benne, aztán meg kerti bútorok és tárolóhelyiségek.

De van egy szinte titkos összetevő, amire nem szokás gondolni alapból, nélküle mégis könnyen elhanyagolt mocsárvidékké válhat a kert.

Igen, ez a nagyszerű térkő, amivel okosan kell bánni, ha viszont teljesen mellőzöd, félkarú óriás lesz a kerted, ha lehet ilyet mondani.

Számtalan okból:

  • ha a kertedet óvni akarod a házibuli sáskajárásától,
  • ha az esős napokon is használni akarod legalább egy részét,
  • ha a kaputól a garázsig nem egy lápvidéken gázolnál át,
  • ha a tiszta zöld felületet tagolnád, praktikusan felosztanád valahogy.

Túltolni persze ostobaság, akkor kert sem kellene, de a teraszt kijelölni, útvonalakat rajzolni, minden időjárásban járható csapásokat biztosítani bizony térkővel kell. Akár variálhatod is a színét, a lényeg, hogy a házhoz és a kerti bútorokhoz passzoljon, ne kelljen újat venni, csak mert hirtelen döntöttél.

Frühwald mosott kavicsos járdalap

Mindenek előtt ez a járdalap fagyálló, négy centi vastag, biztosan nem törik össze, ha a haver ráejti a borosüveget. Az üveg már nem ússza meg ilyen könnyen ugyanezt.

Nincs az a szeszélyes időjárás, amit ne bírna ki ez a járdalap, amelynek darabja mindössze 420 forint.

 

A fenti társánál két milliméterrel vékonyabb, viszont 60x30 centis az Asti Natura felülete. Tiszta, nemes formák, csúszásmentes, kopásálló felület, letörés nélküli élek, ráadásul háromféle árnyalatban, darabonként 920 forintért, ami négyzetméterenként alig több egy ötezresnél.

Nem rossz, de még a tökéletes távtartásra is figyeltek a tervezők, így fugázás után is esztétikus marad az összhatás, nem csak a boltban néz ki nagyszerűen a járdalap.

Rengeteg a variáció, kombinálható a termékcsalád többi képviselőjével, kültérre magasabb minőséget talán nem is kívánhatnál.

Milyen lehet egy modern, mégis antikolt hatású térkő? Ne keress tovább az Il Lungónál:
ez a dizájn valóban túlmutat a divaton, időtlen, elegáns, jólesően masszív érzetet kelt.
Négyzetmétere alig több négyezer forintnál, mivel nem négyzet alakú, rengeteg variációs lehetőséget kínál, és még arra is figyeltek, hogy a gyártása során kizárólag nemes koptatóanyagot használjanak.
A 60x30 centis, antracit melír színű burkolat pedig nem csak masszívnak látszik, hanem az is: hat centi vastag, így biztosan nem ezt kell majd felszedni és lecserélni az első télen.

Figyelem, itt ez a remek kis fagyálló, 40x40 centis járdalap, ami jól tűri az időjárást, garantáltan erős, és most még akciós is, mindössze 390 forintért elvihető darabja.

Ez egy fél gyros ára csupán, és bár való igaz, megenni nem lehet, a ház körül azért jó szolgálatot tehet neked, könnyen takaríthatod, és bátran hívhatod a vendégsereget, hadd mászkáljanak rajta, hát éppen arra találták ki.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négy térkővel rukkoltunk elő, ha megindult a fantáziád, számos mást is találsz, lényegében mindent, amire a kertben szükséged lehet.
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.