Tizenkét profi tipp, amivel kialakíthatod a tökéletes legénylakást
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a legénylakást egy földre dobott matracon pizzásdobozok közt recskázós sztorinak fogod fel, akkor ne is olvass tovább, mert most a férfiasabb és elegánsabb tippek jönnek, ami után minden csaj a te lakásodban akar majd bulizni.

Előre leszögeznénk, hogy tudjuk, mennyire más minden lakás vagy ház és sok mindent nem lehet mindenhol megcsinálni – úgyhogy a saját, személyre szabott lehetőségeid szerint fogadd meg a tanácsainkat!

1: Művészetet a lakásba

Nem kell milliárdos műgyűjtőnek lenned ahhoz, hogy a nappalidat vagy a hálódat pöndörödött szélű poszterek helyett műalkotásokkal díszítsd. Egy-egy absztrakt festmény vagy repró is tökéletesen megfelel a célnak és sokkal felnőttesebb, érettebb, jobb státuszú férfinak tűnsz tőle már az első belépéskor.

2: Bőr bútorok és kiegészítők

A bőrből készült bútorok és dizájnelemek az örök elegancia megtestesítői. Javasoljuk, hogy szerezz be egy-két vintázs darabot: a modern enteriőrben izgalmas, klasszikusan sármos és vagány hatást keltenek.

3: Nyers és sima felületek

A brutalista elemek nagyon jól állnak egy legénylakásban: például ha csempe helyett betonnal, márvánnyal vagy kővel burkolsz olyan helyiségeket, mint a fürdőszoba.

4: Rusztikus elemek és fa hatás

A fa nyugalmat áraszt magából, így érdemes sok helyen használni a térben: könyvespolcként, falrészek burkolóanyagában, asztalnál és térszerkezetekben (mint például egy dizájnos tartógerenda). A nappali is az egyik központi helyiség, így érdemes invesztálni a megnyugtató, de mégis stílusosan vagány hatást keltő térbe.

5: Vintázs luxus

A bőrbútorok mellett érdemes a tökéletes legénylakásba pár retró klasszikust is beszerezni: például egy-egy Jacobsen-széket vagy Eames-fotelt, esetleg Divani-szófát. Persze ne ess túlzásba: legyenek ezek csak egy-egy darabok, de ne csinálj antik bútorraktárt se a lakásodból!

6: Stílusos bárszekrény

A legénylakás elmaradhatatlan kelléke egy menő bárszekrény – érdemes invesztálni egy tényleg mutatós darabba, mert a társasági esték egyik központi kelléke!

7: Geometrikus játékok

Legyen az egy asztal, egy kép vagy egy szőnyeg, a geometrikus mintájú elemek azonnal vibráló, energikus hatással lesznek a terekre.

8: Lágy luxus a hálóban

A hálószobában érdemes a rideg-hideg hatások helyett a puha luxus felé hangolni az iránytűt, olyan anyagokkal, mint a (mű)szőrme vagy épp a bársony – nagyon királyi hatást fogsz elérni vele!

9: Fekete elegancia

A fekete nem csak az öltözködésben örök jolly joker, hanem a bútorozásban is, legfőképp egy férfias legénylakásban. Bőr, szőrme, textil, vas, acél – lehet bármilyen anyagból, a minőségi fekete mindig elegáns jegy egy enteriőrben.

10: Munka és szórakozás

Ha otthonról is szoktál dolgozni, érdemes ezt is a lehető legstílusosabban kialakítani a legénylakban. A jobb koncentráció érdekében is hasznos egy munkaállomás, hogy ne az egész lakás legyen a munkahelyed, csak a kialakított mini otthoni irodád.

11: Saját bár

Ugye minden buli szíve a konyha – nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire igaz ez egy legénylakásra. Egy hosszú, elegáns, bárszékekkel körberakott bárpultnál vagányabban pedig nem is lehet legényéletet élni.

12: High-tech megoldások

A férfiak többségének amúgy is duplán ver a szíve a legmodernebb tech-kütyüktől, úgyhogy ez a javaslat eléggé adja is magát. Tökéletes tévé, fasza hangcucc, minden szinkronban és könnyen irányíthatóan – minden haver nálad akar játszani és mindenki a te hangszóróid mellett akar reszelni a csikidámra.

Úgyhogy sok sikert, ki tudod te hozni a maximumot a legényéletből!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.