Gyakorlatok, amiktől olyan lábakat kapsz, hogy senkit nem fog érdekelni, ha nem kockás a hasad

Nem árt egy kicsit felkészíteni a lábakat a síszezonra. Még nincs későn.

Ha már kockás hason túl vagy, akkor azért, ha még nincs kockás hasad, akkor azért – hogy eltereld róla a figyelmet – kéne egy kicsit lábat erősítened, mondjuk ezekkel a gyakorlatokkal:

GUGGOLÁS: vállszéles terpeszállásban guggolj le úgy, hogy a csípődet hátra tolod és addig ereszkedsz, amíg a combod párhuzamos nem lesz a talajjal, vagyis nem kell teljesen leguggolnod. Fontos, hogy telitalpon állj/guggolj.

VÁDLIEMELÉS: terpeszállásban emelkedj lábujjhegyre, majd vissza.

KITÖRÉS: terpeszállásból lépj ki előre az egyik lábaddal, majd helyezd rá a testsúlyod úgy, hogy addig hajlítod, amíg 90 fokot nem zár be a talajjal. A másik térdeddel érintsd meg a földet. Fontos, hogy egyenes törzzsel hajtsd végre.

PADRALÉPÉS VÁLTOTT LÁBBAL: állj szembe a paddal, vagy valamivel, amire ráléphetsz és nem túl magas, lépj rá úgy az egyik lábaddal, hogy közben kinyomod/előretolod a mellkasod, majd cserélj lábat és lépj fel a másikkal is. Fontos, itt is az egyenes törzs.

Ezekkel a gyakorlatokkal rendesen megdolgoztatod a négyfejű combizomot (ez a testünk legerősebb izomcsoportja), a combhajlító (vagyis combhátsó) izmot, a vádlit (azaz háromfejű lábikraizmot) és a farizmot, plusz még az egyensúlyérzékedet is fejleszted – 3 x 10-15 ismétléssel ezekből már elég jó vagy!

És ha már szóba jött a kockás has:

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon