Szeretnél olyan kabátot, ami hidegben pufivá válik és melegít, ha fűtött helyre mész akkor pedig elvékonyodik? Lehet, hogy már nem is kell olyan sokat várni rá

Ha fázós vagy, de utálsz mindig vastag cuccokban járni, akkor az ebből az anyagból készülő kabát lehet álmaid netovábbja. Ez ugyanis hőmérséklet érzékeny, és ha úgy érzi hideg van, akkor megnőnek benne a hőszigetelő cellák, pufivá válik, ha pedig emelkedik a hőmérséklet, akkor elvékonyodik. Boszorkányság:

Gyakorlatilag fordítva működik, mint minden más, ez hidegben ahelyett, hogy összezsugorodna, inkább megdagad. Az életben ez arra lehet jó, hogy ha hazaérünk, nem kell levenni a vastag kabátot, mert a fűtött lakásban egycsapásra vékony pulcsivá válik. Működési elve nagyjából a bimetálére hasonlít, magyarul két különböző hőtágulású anyagból készül a textil, ami így hőmérséklet változásra vastagszik, vékonyodik.

Ugyan még nem készült belőle valódi, extra okos kabát, - még ki kell találni, hogy lehet szabni, varrni, illetve hogy miképpen lehet tisztán tartani, mosni - de valószínűleg, ez már csak idő kérdése.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon