Hidegben kint edzeni kemény dolog, de megvannak az előnyei.

Hogy mik ezek az előnyök?

1. Több kalóriát égetünk

Nem feltétlenül könnyű rávenni magunkat arra, hogy kilépjünk a lakásból, amikor odakint jeges szél fúj, és két perc alatt lefagy az arcunk, holott megvannak a dolog előnyei. Az első mindjárt egy fontos dolog: hidegben több kalóriát égetünk.

Ha hidegen mozgunk, a télen felszedett feleslegtől könnyebben megszabadulhatunk.

2. Javul a hangulatunk

Az edzéstől alapból javulhat a közérzetünk, ebben sok újdonság nincs. Ugyanakkor csökkent a stressz és a depresszió érzése, de bizonyos tanulmányok szerint egyéb pozitív hatások is fellépnek, ha hidegben mozgunk. Egy 2017-es kutatás összehasonlította, mi a különbség, ha egy konditeremben sétálunk a futópadon, vagy ha a szabad ég alatt mászunk.

Szóval ha nem is megyünk ki, teremben is jobb mozogni, mint lustálkodni.

3. Az általános egészségi állapot is javul

Az angol egészségügyi hivatal kutatása szerint a szabadban töltött edzések 27%-kal csökkentik a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát. Illetve az is kiderült, hogy az aktívaknál magasabb volt a D vitamin mennyisége a szervezetükben. Ebből a vitaminból télen kevesebb halmozódik fel, mivel kevesebb a napsütés. A D vitamin a csontok egészséges állapotáért és az egészséges immunrendszerért felel.

4. Ugyanakkor van pár dolog, amire érdemes odafigyelni.

Bár azt hisszük, a hidegben kevesebbet izzadunk, ugyanúgy kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kutatások szerint hidegben a szomjérzet csökken, szóval tudatosnak kell lenni, és nem szabad elfelejteni ledönteni azt a pohár vizet.

Jó esetben ez az orrunk és az arccsontunk, merthogy a többi testfelületünket ruházat védi. Ezzel el is érkeztünk az utolsó sarkalatos ponthoz, ami a megfelelő öltözék. Érdemes profi ruházatot beszerezni, olyat, ami egyszerre könnyű, véd a hideg ellen, és jó levegőáteresztő képességgel rendelkezik.

Ha mindez megvan, már indulhatunk is!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon