Az Adonisz-test eléréséhez nemcsak a súlyok emelgetésére kell figyelned, hanem az étkezésre is, azon belül is az izomnövekedés szempontjából kulcsfontosságú  fehérjebevitelre. Ebből a szempontból pediga a tojás az egyik legjobb proteinforrás. Az viszont nem mindegy, hogy fogyasztod a tojást, sárgájával, vagy anélkül. Elmondjuk.

A tojással kapcsolatban arról megoszlanak a vélemények, hogy a sárgájával vagy anélkül kellene inkább fogyasztani, hogy kimaxoljunk izomépítő hatását – utóbbi mellett egyébként azt hozzák fel érvként, hogy a sárgája növeli a koleszterinszintet –, amerikai kutatók egy csoportja ennek járt a végére az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent tanulmányban.

A vizsgálat során tíz férfitől vettek vért és izombiopsziát, valamint nézték meg az aminosavszintet. A kísérletben résztvevőket aztán két csoportra osztották, leedzették őket, majd utána az egyik csoport egész tojást kapott, vagyis 18 gramm proteint és 17 gramm zsírt, míg a többiek sárgája nélküli tojást, 18 grammnyi tojásfehérjét – végül a szakemberek arra jutottak, hogy

az egész tojás 40%-kal hatékonyabban segítette az izomépülés és izomregeneráció szempontjából legfontosabb folyamatot, a fehérjeszintézist.

Ezekből kiindulva pedig a kutatók azt javasolják, hogy inkább természetes élelmiszereken keresztül vigyük be a szükséges fehérjét (és tápanyagokat), mint protein shake formájában.

(Fotó: Dwayne The Rock Johnson)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon