Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Annyit mondunk: Ski amadé Futurzone. Jó, ennél azért többet is kapsz, de a lényeg ebben van.

Ski amadé digital – egy új alkalmazás, wifi és az intelligens síszemüveg

Ausztriában, konkrétan a legnagyobb síterepen, a Ski amadén már egy fotórealisztikus sípályatérképet is kapsz a fejedre a tökéletes tájékozódás érdekében. Egy szemüveg, amely mutatja, mi merre, egy alkalmazás, amely vezényli a rendszert, és hozzá természetesen ingyen wifi is. Ez ott már alap.

A Ski amadé síszövetség a 2018/2019-es téli szezonra egy teljesen új mobilalkalmazást vezet be. A „Ski amadé Guide” applikáció többek között fotórealisztikus térképet is tartalmaz majd, aminek köszönhetően a tájékozódás helyismeret nélkül is gyerekjáték lesz.

Az alkalmazásban természetesen megtalálhatók lesznek:

  • az információk az adott régiókról
  • menedékházakról,
  • látnivalókról
  • a felvonók nyitva tartásáról,
  • sőt webkamerák képeit is böngészhetjük majd.

Az applikáció által nyújtott információk ráadásul az intelligens síszemüvegen keresztül is megjeleníthetők lesznek.

A Ski amadé területén, a hegy- és völgyállomásokon elérhető, ingyenes wifi-hálózatnak köszönhetően pedig a síelők bármikor csatlakozhatnak a világhálóra.

3D Reality Maps

A 3D Reality Maps cég légifelvételek segítségével alkotta meg a szinte teljesen élethű térképeket. A Ski amadé síterepein tett digitális utazás most már valóban úgy hat, mintha tényleg ott lennénk Ausztria legnagyobb síszövetségében.

Az új térképek mindemellett georeferáltak is, vagyis az applikáció síelés közben pontosan meg tudja mutatni, hogy éppen hol tartózkodunk. Felvonók, menedékházak, sípályák, szállások – a térképek mindent pontosan megmutatnak.

A nyomkövetésnek köszönhetően egészen pontosan kinyerhetők a megtett sípálya-kilométerekre, szintkülönbségekre és sebességre vonatkozó adatok.

Az új „Ski amadé Guide” applikáció ingyenesen letölthető és a Ski amadé ingyenes wifi-hálózatának köszönhetően ott is használható, ahol valószínűleg a legnagyobb szükség van rá: mégpedig a síterepen. A 2018/2019-es téli szezonra az alkalmazás Android készülékekre a Google Play áruházból, az iOS készülékekre pedig az Apple áruházból tölthető le.

Online jegyvásárlás

Az új online shopban már az utazás előtt meg lehet vásárolni a síbérletet és díjmentesen ki lehet postáztatni. Akinek pedig az elmúlt évről a síbérlet még ott lapul a síkabát zsebében, az a számítógépen vagy az okostelefon segítségével ismét feltöltheti azt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Skiamade.com oldalon regisztrálni, kiválasztani a bérletet, megadni a chipkártya 16 jegyű azonosítószámát, fizetni és már kész is. A síbérlet másodperceken belül ismét aktívvá válik.

A Ski amadé intelligens síszemüveg sípálya-navigációval

Aki az ujjait szeretné inkább a meleg kesztyűben tudni és nem szeretné olyan gyakran elővenni a zsebéből a telefonját, annak érdemes a Ski amadé síszövetség területén található 25 Intersport Rent kölcsönző egyikében napi 19 euróért kibérelnie egy intelligens szíszemüveget.

Ezzel a síszemüveggel könnyedén tájékozódhatunk a síterepen. A beépített navigáció az autókéhoz hasonlóan működik, először ki kell választanunk útvonalat, amelyiken haladni szeretnénk. Emellett a síszemüveg felhívja a síelők figyelmét a sípályák közelében található látnivalókra, hogy semmit se hagyjanak ki. Az intelligens síszemüveg bal alsó sarkában található kis képernyőn láthatjuk, hogy milyen irányba kell haladnunk a kiválasztott célpont eléréséhez.

Jó, de mi az a Ski amadé?

Erre találod Ausztrián belül:

Röviden: Ski amadé = 5 sírégió = 25 település

Ski amadé=760 kilométernyi sípálya

  • Könnyű (kék): 275 km, kb. 145 sípálya
  • Közepes (piros): 390 km, kb. 181 sípálya
  • Nehéz (fekete): 95 km, kb. 30 sípálya
  • Összesen: 760 km, kb. 356 sípálya

Ha vizuális típus vagy, próbáld bevenni ezt a pályarendszert:

Hogy az otthon maradók, barátok, családtagok, social media felületeken lógók se maradjanak le semmiről

2011 óta a Ski amadé síterepein összesen több mint 400 ingyenes wifi csatlakozási lehetőség áll a vendégek rendelkezésére. Ennek köszönhetően a menedékházi pihenő alkalmával a Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram és társai segítségével megoszthatjuk élményeinket a barátainkkal. Ehhez a következő hashtageket érdemes használni: #skiamade, #livedabei, #skiamademoments, #mademyday, #rideskiamade, #cash4tricks vagy #highestfarmersmarket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.