A fúvókatechnika alkalmazási területei

A fúvókák széleskörűen használhatóak az ipari területeken, ez azt jelenti, hogy több iparágban és iparágon belül több területen is alkalmazhatóak.

Az alkalmazhatóság megfogalmazás félrevezető lehet, ugyanis bizonyos területeken nem csak lehetőség a fúvókák alkalmazása, hanem, mivel nincs más alternatíva, ezért egyenesen megkerülhetetlen.

Legjellemzőbb felhasználási terület

A fúvókákat rengeteg feladat során lehet használni, ezek közül az egyik legjellemzőbb a mosás. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a fúvókák tökéletesen alkalmasak arra, hogy megfelelően oszlassák el különböző felületeken a tisztítószeres és mosószeres folyadékokat. Ráadásul a fúvókákból távozó folyadéknak a sebessége nagyon gyors is lehet, aminek köszönhetően nagyon nagy erővel érkezik meg a folyadék a tisztítandó felületre, ez pedig fokozza a tisztítóhatást.

Fúvókákat a mosáshoz többek között az élelmiszeriparban és a vegyiparban használnak, de nem feltétlenül kell ennyire elrugaszkodni a hétköznapi élettől, hiszen mosáshoz használt fúvókákkal és fúvókatechnikával az autómosóban is találkozhat bárki, aki szeretné az autóját megtisztítani.

Egyéb felhasználás

A fúvókákat használják még hűtéshez, bevonatoláshoz és nedvesítéshez is. Ezek már jóval specifikusabb területek és feladatok. A bevonatolás esetében is folyadékkal használják, azonban ebben az esetben nem az a cél, mint a mosásnál, azaz nem valami eltávolításáról van szó, hanem valami felviteléről.

A bevonatolás lényege, hogy egyenletesen eloszlassunk valamilyen folyékony anyagot a felületen, ami azon bevonatot képez. Nagyon hangsúlyos az egyenletes eloszlás a bevonatolásnál. Jó példa erre a különböző fémfelületek kezelése, hiszen elég kellemetlen lenne, ha egy néhány négyzetméteres sík fémanyagon hullámokban száradna meg a bevonat. A fentieken kívül tartálykeverésre, előkezelő rendszerekhez és porlasztási feladatokhoz is használható a fúvókatechnika.

Amennyiben fúvókákra lenne szüksége, akkor mindenképpen érdemes megnéznie a Monojet fúvókakínálatát.

Fúvókák és a párásítórendszerek

A fúvókákat párásítórendszerekhez is szokás alkalmazni, erről sem érdemes megfeledkezni. Egy ilyen párásítórendszernek általában alapelemei a pneumatikus kétutas fúvókák. Ezek a kétutas fúvókák az egyik csatlakozáson az alacsony nyomáson érkező vizet porlasztják a másik csatlakozáson érkező tisztított sűrített levegő által.

Bizonyos pneumatikus kétutas fúvókák képesek nagyon finom cseppméretet előállítani, ami hatalmas energiával juttatnak a levegőbe. Természetesen erre nem mindig van szükség, érdemes a rendszer kiépítése előtt átgondolni, mik az elvárások és mire van szükség.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.