Az otthoni kádfürdőzések szerelmeseinek több szempontot is érdemes figyelembe venniük fürdőszobájuk kialakításakor annak érdekében, hogy minden nap valódi élmény legyen a fürdőzés. A megfelelő formájú és méretű kád vásárlása mellett kulcsfontosságú a tökéletes csaptelep és kádbeömlő kiválasztása is. Az alábbiakban ebben próbálunk segítséget nyújtani!

A fürdőszobai csaptelepek típusai 

A fürdőszobai csaptelepeknek két fő típusát különböztetjük meg. A hagyományos falon kívüli modelleknél a hideg és meleg víz keverése a falon kívül történik, míg a falsík alattiak esetében ez a falon belül történik meg.

Előbbi típus beszerelése egyszerűbb, a csaptelepet mindössze a falra vagy bizonyos esetekben a kádra kell felszerelni.

A falsík alatti darabok beépítése jóval nagyobb munkával járó és költségesebb feladat is. Ennél a típusnál beépítőtestet is szükséges vásárolni, amelyet a burkolást megelőzően kell a falba szerelni. További előzetes tervezést igényel, hogy a keverőkarok és a kifolyócső egymástól távolabb helyezkedik el, emiatt ezek stílusa akár eltérő is lehet.

Bár a kifolyócsövek vagy kádbeömlők látszólag egyszerű kiegészítők, de ha a csaptelepektől külön a kádba vagy a falra kerülnek beszerelésre, akkor igen hangsúlyos elemei lehetnek a fürdőszobának.

A kifolyócsövek típusai

A kifolyócsövek gyakorlatilag bárhova elhelyezhetők, leggyakrabban a szabályozókarok fölé a falra kerülnek, de egy modern, szélesebb kialakítású kádbeömlő a fürdőkád hosszanti oldalán mutat igazán jól. Akik nem szeretnék teljesen újracsempézni fürdőszobájukat, azok számára jó választás lehet egy olyan fürdőkád, amelynek falán már kialakításra került a kádbeömlő nyílás helye. A kifolyócsövek és kádbeömlők választékában a modern, minimalista modellek mellett a klasszikus, akár antik jellegű darabok is megtalálhatók, így bárki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Vásárláskor azonban érdemes figyelni arra, hogy a kiválasztott modell formavilága és színe harmonizáljon a fürdőkád, valamint a fürdőszoba formavilágával.

A csaptelepek típusai működési elv alapján

A csaptelepek külsejét meghatározza működésük módja, így a forma kiválasztásakor ezt is figyelembe kell venni.

A klasszikus vagy vintage típusú fürdőkádakhoz a hagyományos kétkaros csaptelepek illenek leginkább, amelyeknél külön karral állítható a hideg és a meleg víz mennyisége. Ez a típus azonban csak akkor ideális, ha a kádbeömlő a csaptelephez közel helyezkedik el, hiszen általában kézzel kell ellenőrizni a beállított víz hőfokát.

A modernebb keverőfejes csaptelepeknél egyetlen karral állítható a víz hőfoka és erőssége, így a beállítás is gyorsabb. A legkényelmesebb megoldást viszont a termosztátos csaptelepek jelentik, amelyeknél hőfokszabályzó segítségével állítható be a pontos vízhőfok, emiatt ez a típus különösen ideális távolabb vagy magasabbra helyezett kifolyócsövek esetén.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.