A keringető szivattyú működése és típusai

Érdemes minden lakásban, házban és egyéb, kisebb épületben, illetve egyedi fűtési rendszerekben jó minőségi keringető szivattyút alkalmazni.

A kínálatban megtalálhatóak szabvány és egyedi méretű berendezések is, így a legkülönfélébb igényeknek megfelelő termék is a rendelkezésünkre áll. A fűtő szivattyú a fűtési rendszer központi eleme. A működéséhez elektromos energiára van szükség, amit a szivattyú mechanikai energiává alakít át. Ez a mechanikus szivattyú erő teszi lehetővé, hogy a fűtővíz átáramoljon a fűtőkörön. Funkciója tehát az emberi szívhez hasonlítható. A fűtőszivattyú is folyamatosan működik, amíg maga a fűtés be van kapcsolva. A következőkben pontosan megtudhatja, hogyan működik a fűtőszivattyú, és milyen típusokat tudunk megkülönböztetni.

A fűtő szivattyú működési elve

A fűtővizet kiszivattyúzza a kazánból, ahol korábban az felmelegítésre került. Ez a víz ezután a radiátorokba folyik, ami felmelegíti azokat, és így egy egész helyiséget is képesek ellátni hővel. Ha a fűtővíz emiatt veszít a hőmérsékletéből, végül visszaáramlik a kazánba, ahol az egész ciklus újra kezdődik. Ahhoz, hogy ez a folyamat folyamatosan működjön, és a víz mindig pontosan oda folyjon, ahová szükséges, fűtőszivattyút kell használni. Ezt más néven keringető szivattyúként is emlegetik.

Tömítéssel vagy anélkül

A szivattyúk működésével kapcsolatban különbséget kell tenni a tömítéses és a tömítés nélküli berendezések között. Az előbbi esetben a motor el van választva a szivattyúzott közegtől. Kívülre van szerelve, és általában léghűtéses. A tömítés nélküli szivattyú viszont egy kompakt alkatrészből áll - mivel itt a motor a szivattyúzott közegben helyezkedik el. Ez utóbbi elnyeli a működésből származó hulladékhőt, és így biztosítva a szükséges hűtést. A tömszelencés keringető szivattyú esetében az áramvezető alkatrészeket tömítéssel vagy mechanikus tömítéssel választják el egymástól. A tömítés nélküli szivattyúknál viszont egy kanna biztosítja, hogy a motor elektromos álló részébe ne jusson víz.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.