Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy költöztetés folyamatát könnyen le tudja írni akár Ön is, igaz? Felpakolják a bútorokat, elszállítják, majd lepakolják és mindenki boldog. Azért ennél sokkal komolyabb folyamat a költöztetés, sokkal több része van, melyeket érdemes megismerni, mielőtt megbízik vele bárkit is.

Nem mindegy, hogy kit bíz meg a bútorai költöztetésével, vagy hogy egyáltalán milyen szolgáltatásokat vesz igénybe. Igen, ugyanis ez nem egy, hanem több szolgáltatás együttese, mely egymásra épül, és jelentősen megkönnyítheti Önnek a költözést. Nézzünk ház kicsit bele a folyamatba és a lehetőségekbe.

A költöztetés egy jó partnerrel kezdődik

Ahhoz, hogy biztonságosan át tudja szállíttatni a bútorait, szüksége lesz egy megbízható partnerre egy kiváló költöztető cég formájában. Ahhoz, hogy eldöntse, mely céggel érdemes egyáltalán szóba állni, hoztam Önnek pár tippet.

Mindenképp legyen a cégnek egy honlapja, melyen elérhetőségek is legyenek, mind írásos (e-mail, chat), mind telefonos. Ezeket érdemes ki is próbálni, mert tanulságos lehet. Ha segítőkészek a túloldalon, és próbálják megoldani a problémáját, az már kezdésnek nem is olyan rossz. Ha viszont semmibe veszik vagy terelnek, kitérő válaszokat adnak, nem hajlandóak írásban kommunikálni az árat illetően, keressen mást! Az írásban történő ajánlattétel nagyon fontos, éppúgy az is, hogy az ár elfogadását követően írásos visszaigazolást kapjon a megbeszélt érkezésükről.

Emellett fontos az is, hogy informatív legyen a honlap. Lehetőleg legyen fent ÁSZF, legyen meghatározva, hogy mi lesz akkor, ha bármi baj történne. Egyszerűen legyen informatív és segítőkész a honlap, ez nagyon fontos.

Ha megállapodtak a céggel

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a megállapodásról írásos visszajelzést mindenképp kérjen (a legjobb, ha automatikusan kap). Ez tartalmazza, hogy miben állapodtak meg, mikor és hova érkezik majd a teherautó. Ezt követően igazából Önnek már csak két dolga lesz.

Egyrészt elő kell készítenie a bútorokat a szállításhoz. Ez azt is jelentheti, hogy a nagyobb bútorokat, melyek nem férnek ki az ajtón, bizony szét kell szedni. Továbbá fontos az is, hogy megfelelően be legyenek csomagolva a bútorai, hogy elkerülje a kisebb-nagyobb sérüléseket, karcolásokat.

És végül jöhet a munka (Ön számára) könnyű része. Jöhet a költöztetés! A megbeszélt időpontban várja a költöztető cég szakembereit, és mutassa meg nekik, hogy honnan és mit kell felpakolniuk.

Teljes körű szolgáltatás

A költöztető cégek próbálnak folyamatosan igazodni az ügyfelek igényeihez. Így nem csoda, hogy olyan szolgáltatásuk is van, melyre sokan lehet nem is gondolnak. Az olyan jól szervezett cégek, mint pl. a Servitius és Partnerei költöztetés még csomagolóanyagokat is kínál megvételre, igen kedvező áron. De náluk kérheti azt is, hogy csomagolják be a szakembereik a bútorokat. Sőt, akár mosógép vagy csillár ki-, ill. beszerelésében is tudnak segíteni.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.