A leggyakoribb tévhitek a székhelyszolgáltatással kapcsolatban

Habár a székhelyszolgáltatás egyre népszerűbbnek számít a vállalkozások körében, ennek ellenére ma is sok tévhit övezi. Sokan egyfajta „ügyeskedésnek” gondolják és úgy vélik, a legalitás határain táncol. Ezek a vélemények azonban csak a tájékozatlanságból fakadnak.

Most megmutatjuk a leggyakrabban felmerülő tévhiteket a székhelyszolgáltatással kapcsolatban, és megmutatjuk azt is, miért nem szabad a pletykáknak és félinformációknak hinni.

A székhelyszolgáltatás fél-legális ügyeskedés

A legnagyobb tévhit, ami a székhelyszolgáltatással kapcsolatban általában felmerül, hogy nem, vagy csak részben legális, és leginkább olyan cégek választják, akik homályos háttérrel, afféle jogi szürkezónában működnek. Ez azonban egyáltalán nem igaz.

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében minden cégnek, vállalkozásnak rendelkeznie kell saját székhellyel, ezt pedig minden esetben maga választhatja meg. Ennek oka, hogy sok kis- és középvállalkozásnak tevékenységéből adódóan nem jövedelmező külön irodát bérelnie vagy saját ingatlant fenntartania, az egyéni vállalkozók pedig nem szeretnék saját otthonukat a munkával kapcsolatos székhellyel összemosni.

A székhelyszolgáltatás tehát egy teljesen legális tevékenység, melyet bárki igénybe vehet, akinek nincs lehetősége arra, hogy vállalkozása székhelyét egy saját tulajdonú, vagy épp bérelt ingatlanban tudja bejelenteni.

A székhelyszolgáltatás körülményes

Sokan gondolják úgy, hogy egy saját székhely megjelölése jóval egyszerűbb és jóval kevesebb macerával jár, mint igénybe venni egy harmadik fél által kínált szolgáltatást. Az igazság azonban az, hogy egy jól megválasztott székhelyszolgáltató esetében az székhelyet igénybe vevő vállalkozónak, cégvezetőnek szinte semmi dolga nincs.

A székhelyszolgáltatás menete rendkívül egyszerű, a székhelyszolgáltató pedig minden olyan kötelezettségre figyelmet fordít, mely a székhely szempontjából elkerülhetetlen. Átveszi a hivatalos leveleket, gondoskodik azok tárolásáról és továbbításáról, egy esetleges ellenőrzés esetében pedig biztosítja a hatóságok felé történő rendelkezésre állást.

Éppen ezért a székhelyszolgáltatás egyáltalán nem nevezhető körülményesnek, és sem a székhely igénybevétele, sem pedig annak fenntartása nem jár olyan extra feladattal, mely túlzottan sok időt vagy energiát venne el a főtevékenység gyakorlásától. Sőt, azt mondhatjuk, hogy az adminisztrációs tehermentesítésnek köszönhetően inkább rengeteg időt képes felszabadítani.

A székhelyszolgáltatás felesleges kiadás

A kisvállalkozások és az egyéni vállalkozók közül sokan vállalják az otthon bejelentett székhellyel járó kellemetlenségeket, csupán azért, mert a székhelyszolgáltatást drágának gondolják. Pedig havi néhány ezer forintért cserébe sokkal könnyebbé tehetnék a hétköznapjaikat, és a hivatalos levelek fogadásával, valamint a hatósági ellenőrzések lehetőségével járó kellemetlenségektől is könnyen megszabadulhatnának.

A székhelyszolgáltatás ugyanis egyáltalán nem drága mulatság. Már napi párszáz forint ellenében is lehet egy cégnek olyan székhelye, mely teljes mértékben megfelel a törvényben foglalt előírásoknak, és tökéletesen biztonságos, kényelmes szolgáltatást biztosít.

Érdemes azonban arra is odafigyelni, hogy a túlzottan olcsó szolgáltatás sok esetben nem feltétlenül a legjobb minőségű. Éppen ezért érdemes olyan székhelyszolgáltató céget választani, mely se nem túl drágán, se nem gyanúsan olcsón dolgozik, és egy reális áron kínál lehetőséget arra, hogy az adott vállalkozás számára minden legális feltételnek eleget tevő, megbízható és stabil székhelyet biztosítson.

Ha a székhely nem saját ingatlan, gyakoribb az ellenőrzés

Abban az esetben, ha egy vállalkozás betartja a törvényi előírásokat, rendesen fizeti az adót és eleget tesz a kötelezettségeinek, nem fogják gyakran, ok nélkül ellenőrizni. Akkor sem, ha a székhelyt nem saját ingatlanban jelentette be.

Abban az esetben tehát, ha a székhelyszolgáltató korrekt, precíz módon végzi a feladatát, nem kell attól tartani, hogy a hatósági ellenőrzések száma megszaporodna. Sőt, attól sem, hogy egy esetleges vizsgálat során a hatóságok bármiféle hiányosságot tapasztalnának. A székhelyszolgáltató célja ugyanis a feddhetetlen, megbízható működés, éppen ezért nem fog olyan dolgot tenni, ami a hatályos jogszabályokkal szemben állna, törvénytelen lenne.

Összességében tehát megéri a székhelyszolgáltatás?

Végeredményben azt mondhatjuk, hogy igen. A székhelyszolgáltatás tökéletes megoldást jelent az olyan cégek és vállalkozók számára, akik székhelyüket nem tudják vagy nem akarják saját, esetleg bérelt ingatlanba helyezni. Sőt, azoknak is, akik a tevékenységi helyüktől független településen szeretnék regisztráltatni székhelyüket.

A jó székhelyszolgáltató ugyanis mindig szem előtt tartja a törvényes működést, és azt, hogy munkájának köszönhetően az ügyfelei nyugodtan fordíthassák idejüket és energiájukat főtevékenységük kezelésére ahelyett, hogy a székhellyel kapcsolatos ügyintézéssel, adminisztrációval és egyéb teendőkkel kellene bíbelődniük.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.