A linképítés mára kikerülhetetlen

A linképítés az off-page optimalizálás legfontosabb része. A kifejezés a backlinkek megszerzésére utal. Ezek más oldalakon lévő linkek, amelyek az Ön weboldalára hivatkoznak. Ideális esetben az ilyen backlinkek a témához kapcsolódó tartalmú és nagy tekintéllyel rendelkező oldalakról származnak.

A linképítésre különböző módszereket használnak - nincs egyetlen stratégia, a cél azonban mindig ugyanaz marad: a link profilt célzottan kell erősíteni. Miért? Mert a weboldal tartósan jobb helyezést érhet el a keresőmotorok találati oldalain. Ez viszont több szerves forgalmat hoz a Google-on és más keresőmotorokon keresztül.

Google és a backlinkek: Miért olyan fontos a linképítés?

A Google célja a lehető legjobb felhasználói élmény megteremtése. Ez a keresési bejegyzésekre, azaz a kulcsszóra szabott optimális keresési eredmények révén lehetséges. A weboldalakat a tartalmuk alapján értékelik, de a linkprofil (= a backlinkek összege) alapján is.

A backlinkek természetessége rendkívül fontos szerepet játszik. Végtére is, a Google-nek, mint keresőmotornak pusztító lenne, ha a manipulációs kísérletek kicsúsznának a kezünkből. A Google ezután már nem tudná garantálni a keresési eredmények minőségét, és elveszítené a felhasználókat. Ez viszont csökkentené a reklám bevételeket is.

Korántsem mindegy milyen oldalakról „kapja az ajánlást”

Gondoljon rá úgy, mint egy népszerűségi versenyre, minden backlink egy szavazat vagy ajánlás az Ön weboldalára. Azonban nem minden szavazat azonos értékű. Minél nagyobb tekintélye és tematikus relevanciája van a hivatkozó oldalnak, annál jobb a link Önnek, illetve a vállalkozásának/oldalának. Több szerves forgalom érkezik a weboldalára a Google keresési eredményeken keresztül. A természetes linképítés ezt az oldal relevanciájának és tekintélyének növelésével teszi lehetővé. Ez növeli az esélyét a jobb helyezésekre és ezáltal a nagyobb láthatóságra. Nagyobb átirányított forgalmat is elérhet, ez azt jelenti, hogy a felhasználók egy másik webhelyről közvetlenül az Ön webhelyére mutató linket követik.

 (Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.