Legyen szó akármilyen modellről, a gyűjtés maga élvezet. Egy gyönyörű modellsorozaton jó érzés végigtekinteni. Azonban semmi nem múlhatja felül azt, amikor saját magunk módosítjuk vagy akár teljes egészében építjük fel az egyes darabokat.

Autóépítés kicsiben

Akár szerelni, akár összerakni szeretnénk egy modellt, sok mindenre kell figyelnünk. A Modellfutár minőségi autómodell-kínálatában számos kész járgány, alkatrész, karosszéria-elem és egyéb tartozék megtalálható, melyből első ránézésre is kiderül, hogy igen bonyolult műveletnek nézünk elébe.

Bonyolult, de talán éppen ezért olyan élvezetes. Érdemes azonban egy kész modellel kezdeni, hiszen minden sokkal egyszerűbb, ha előre látjuk, minek hol a helye. Az, hogy egyedivé tegyük a modellt, vagy esetleg kicseréljünk egy hibás alkatrészt, elsőre jóval egyszerűbb feladatnak bizonyulhat.

Legyen az elektromos vagy robbanómotoros modell, az alkatrészeket ugyanolyan könnyen megtalálhatjuk, és a szerelés élvezetén mit sem változtat.

Karosszéria-elemek

Minden autó esetében a karosszéria az, ami elsőként a szemünk elé kerül. Az első benyomás sokat számít, ezért érdemes sok figyelmet fordítani erre az elemre.

Előfordulhat, hogy a kaszni megsérül, vagy esetleg egy másikkal szeretnénk helyettesíteni, akár teljesen egyedi darabbal. Ebben az esetben szükség van kasznilefogató sasszegekre.

Szerencsére maga a csere ezeknek az elemeknek köszönhetően igen egyszerű. Segítenek könnyen, de szorosan a modellhez rögzíteni a karosszériát.

Alkatrészek

Az RC, azaz távirányítós autómodellek sajnos nem örök életűek. Mivel igen bonyolult szerkezetekről van szó, számos lehetőség van a meghibásodásra. Természetesen ez inkább igaz a lekicsinyített robbanómotorokra, az elektromos meghajtású modellek kevésbé összetettek.

Függetlenül azonban a típustól, a modell elromolhat, és nincs nagyobb csalódást okozó dolog, mint egy távirányítós autó, ami nem mozdul.

Ahhoz, hogy a modell képes legyen hosszú ideig megőrizni eredeti állapotát és teljesítményét, érdemes karbantartani. Robbanómotor esetén a szűrő és az olaj cserére szorulnak bizonyos időközönként, hasonlóan az életnagyságú változatokhoz.

Természetesen számos más elem is károsodhat használat vagy véletlen balesetek során. Antenna, kerékcsapágy, rugók vagy akármilyen más alkatrészről is legyen szó, ugyanúgy szükséges a cseréjük.

Függetlenül attól, hogy befolyásolják a modell működését, egyikünk sem szeretne egy sérült autóval büszkélkedni. A Modellfutár minden apró darabkából árul pót vagy alternatív verziókat is.

Sőt, amennyiben a korábbiak alapján úgy döntenél, hogy egyedivé tennéd a karosszériát, itt találhatsz komplett kasznikat vagy autó alakú üres vásznat, melyet könnyedén egyedivé tehetsz.

Ezek az átlátszó karosszériák könnyedén lefesthetők, valamint a szükséges ablak, lökhárító vagy feliratdíszítéseket matrica formájában tudjuk később felvinni.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.