Amit a hevítőkészülékekről és -rudakról tudni szeretnél

A hevítőkészülékek és a hevítőrudak ma már a napjaink részét képezik, így nem véletlen, hogy egyre több mindent szeretnénk megtudni róluk. De vajon találunk-e újdonságot, amit még nem tudunk? Olvasd el cikkünket, hátha tudunk újat mutatni!

A hevítőrudak alapvetően a füstmentes dohányzást hivatottak biztosítani az emberek számára. Mivel a cigaretta égése során rengeteg káros anyag keletkezik - mint például a kátrány és még számos más kellemetlen összetevő -, így nem véletlen, hogy az emberek jelentős része keresi a kevésbé ártalmas megoldásokat.

Nem azt állítjuk, hogy a hevítőkészülék és a hevítőrudak használata egészséges lenne, de kevésbé káros, mint a hagyományos cigaretta. Bár a nikotintól való függés ebben az esetben is megmarad, azért azt legyőzni már egy kicsivel könnyebb így.

Kombinálható

A hevítőkészülékek és a hevítőrudak egymással kompatibilisek, így nyugodt szívvel választhatsz dohányalapút, valamint nikotinmentes változatot is. Persze közel sem mindegy, hogy melyiket szívod az egészséged szempontjából, de ha úgy döntesz a dohányalapú hevítőrudak használata után, hogy inkább leszoknál, annak sincsen akadálya. Nem kell mást tenned, mint alaposan kitakarítani a hevítőkészüléket, és már használhatod is a nikotinmentes hevítőrudat.

Apropó, takarítás: érdemes hetente elvégezni ezt a rövidke eljárást ahhoz, hogy még sokáig élvezhesd a hevítőrudak intenzív aromáját. Ez persze típusonként változhat, de alapvetően nem nagy a különbség köztük. Mindegyik hevítőkészüléket szét kell szerelni ahhoz, hogy alaposan megtisztíthassuk, óvni kell közben a hevítőpengét, majd ha kész vagyunk, akkor teljes nyugalomban élvezni a dohányzás nyújtotta élményt.

Méret és ízesítés

A hevítőrudak méretben nagyban különböznek a cigarettától, hiszen jóval kisebbek. Persze nem a méret a lényeg, mivel időben és slukkban ugyanannyi az eredmény. Egy rudacska általában 4-6 percet bír vagy 14 slukkot, ami megegyezik a cigivel.

Általánosan elfogadott megállapítás, hogy bár mind a kettő a dohányzást szolgálja, mégis a hevítőrudaknak kicsit más az ízük, mint a cigarettának. Ez főként az égetés-hevítés különbségéből fakad, de persze a nikotinmentes hevítőrudaknak is más az aromája.

Itt kell megjegyeznünk persze azt is, hogy a hevítőrudak között megtalálhatóak a különböző ízesítéssel ellátott darabok is. Ez főként a nikotinmentes variációnál mérvadó, mivel azok teaalappal készülnek.

Sokan azért nem szeretik a hevítőkészülékeket, mivel azokat bizonyos időközönként újra kell tölteni ahhoz, hogy dohányozhassunk. Ettől függetlenül a legtöbb mai készülékkel már egy töltéssel akár 8-10 hevítőrúd is elszívható, de akad olyan is, ami 30 szálig bírja.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.