Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nincs olyan ember, akiben valaha nem merült fel a kérdés, hogy vajon más párok hányszor bújnak ágyba egy héten, vagy pedig hogy ami náluk normálisnak számít, az vajon másoknál is hasonló-e. De vajon milyen az átlag hazánkban és milyen világviszonylatban?

Átlagok: számok vagy tények?

Minden átlag mögött valódi emberek és sorsok vannak, amik korántsem egyformák, így nehéz leszűrni egy reális eredményt. A legjobb példa, hogy a világon a legtöbbet a dél-koreai férfiak szexelnek, heti 4-5 alkalommal, ami igen szép teljesítmény, főleg, ha nem számítjuk azt, hogy az esetek jelentős részében fizetnek az együttlétért. Ugye így már nem olyan kiemelkedő az eredmény? Ezzel az eredménnyel szemben a dél-koreai nők tartják a leginkább siralmasnak és pocséknak a szexuális életüket. Akkor most hol is van az igazság?

Világviszonylatban a 11. helyen állunk, ami nem kiemelkedő, de vannak rosszabbak is. Ezzel szemben a legjobbak vagyunk az egy aktus alatt alkalmazott szexpózok területén.

Nem elhanyagolhatóak a körülmények

Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem szabad összehasonlítani a fiatalabb korosztály kísérletező kedvét az idősebb vagy épp középkorú párokéval, akiknél sokszor egy összebújós, beszélgetős este többet nyom a latban, mint a lepedőakrobatika. Persze nem szabad hagyni, hogy a fáradtság a szex rovására menjen, mert az rövid időn belül a kapcsolat halálához vezet.

Míg a férfiak hetente 4-5 alkalommal is ágyba bújnának kedvesükkel, ez a nők esetében inkább a 3-4-re tevődik, de persze akadnak olyan párok is, akiknek a heti vagy épp havi 1 alkalom a kielégítő.

Persze kutatások adnak egy körülbelüli értéket, ami szerint a legfiatalabbak évi 112 alkalommal, a 30-asok 86, míg a 40-esek 69 alkalommal bújnak ágyba. Ez tökéletesen rávilágít arra, hogy ahogy mennek bele a párok a korba, úgy lesz ez a szám egyre kisebb.

A szex elmaradása egy ideig igencsak növeli a libidót, de egy idő után már a másik végletbe csap át, ami sajnos akár mentális problémákhoz is vezethet. Akár szervi, akár idegrendszeri problémát is okozhat, mint amilyen a hüvelyszárazság vagy épp a hüvelyfal meggyengülése, de nem ritka a férfiaknál a merevedési zavar, és mindkét nem szenvedhet depressziótól, hangulatingadozásoktól.

Az együttlét számtalan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint amilyen a kiegyensúlyozott élet és az egészséges alvás. Mivel rendszeres a fizikai terhelés, így a szív- és érrendszerre is jó hatással van, valamint csökkenti a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

Hogy mennyi az elég egy héten vagy egy hónapban? Ezt mindenki döntse el maga. Amennyire vágyunk, ami kielégítő és amit nem élünk meg teljesítménykényszerként. Ne szabad elfelejteni, hogy a szex nem sport és főként nem verseny!

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.