Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokan nem is tudják, hogy a tekercsben kapható árnyékolóhálóknak milyen sokféle felhasználási módja és helye lehet a kerttől kezdve a teraszon át az erkélyekig. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy minek köszönhető ez a széles körű alkalmazhatóság!

Az árnyékolóhálók anyaga és kialakítása

Az erős szövésű árnyékolóhálók igen kedveltek, mivel ellenállnak a szélnek, ugyanakkor a levegőt mégis átengedik. Méretre szabásuk is könnyű, hiszen a vágástól anyaguk nem bomlik fel, ez a tulajdonságuk pedig a rögzítésüket is egyszerűvé teszi. Az árnyékolóhálók - szinte kizárólag szabadtéri felhasználásuk miatt - folyamatosan ki vannak téve a napsugárzás károsító hatásának, de az UV-stabilizátoros bevonatuknak köszönhetően ez sem jelenthet problémát.

Milyen méretben és színben kaphatók?

A VasMuszakiBolt.hu webáruházban kiváló minőségű árnyékolóhálók széles kínálatával találkozhat, ahol 100 és 200 cm-es magasság között összesen öt méretben válogathat a tekercsben kapható termékek közül. Egyedülálló módon a hálók itt méretre vágva is megrendelhetők, így akár egy méteres darabot is vásárolhat. Színválasztékukban megtalálható a klasszikus zöld - amely ideális kertbe -, valamint a semleges barna és végül modernebb környezetbe a jó hővisszaverő tulajdonságokkal bíró szürke színű háló is.

Fontos megjegyezni, hogy a zöld színű hálókat négyféle szövési sűrűséggel lehet rendelni (lighttex, mediumtex, goldtex és supertex) a felhasználás céljától függően, míg a másik két szín esetében köztes szövésű árnyékolók kaphatók.

Mire használhatók az árnyékolóhálók?

Az árnyékolóhálók felszerelésénél sok múlik azon, hogy vízszintesen vagy függőlegesen kerülnek rögzítésre, hiszen ezekben az esetekben más-más előnyös tulajdonságuk érvényesül.

Teraszok korlátjára vagy kerítésre erősítve védenek a kíváncsi szemek elől, de a szelet is felfogják. Forgalmas utak mellett fekvő ingatlanoknál a nagyobb porterhelés megakadályozása miatt is hasznos az alkalmazásuk. Erkélyek és kerti kiülők fölé kifeszítve megszűri a fényt, és kellemes mikroklímát biztosít az alatta tartózkodóknak.

A termék másik jellemző felhasználási területe a kert. A globális felmelegedés velejárójaként az időjárás egyre szélsőségesebbé válik, amellyel szemben a kiskertek is védelmet igényelnek. Az árnyékolóhálók alatt a növények védve vannak a perzselő hőség és a nagy hőingadozással szemben, de a jégverés, valamint a madarak okozta kár mértéke is minimalizálható. A függőlegesen kifeszített hálók határoló szerepet tölthetnek be, amely ugyan az illetéktelen behatolókat nem tartja távol, de a baromfitól és az apróvadaktól megóvja a növényeket. A fentieken kívül a szél ellen is alkalmazható, de a segítségével késleltethető a talaj kiszáradása is.

Legyen szó akár az árnyékoló, akár a határoló funkciójáról, nagyon fontos, hogy mindig a környezeti terhelésnek megfelelő vastagságú hálót érdemes választani.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.