Hogyan védjük otthonunkat?

Legyen az egy hosszú hétvége, nyaralás vagy egyetlen éjszaka, fontos biztonságban tudni otthonunkat. A betörők általában kifigyelik, ha egy ház őrizetlenül áll, és amennyiben nem alkalmazunk megfelelő riasztó rendszereket, könnyen lehet, hogy a lakás célponttá válik.

A megfelelő védelem

Ugyan sokan azt gondolnánk, hogy a kulcsra zárt ajtó elegendő lehet, de azok a házak esnek leginkább bűncselekmény áldozatául, ahol hiányzik a betörésvédelmi rendszer. Éppen ezért érdemes inkább előre felszerelni otthonunkat, mintsem egy balszerencsés eset után.

A védelmi elemek igen széles skálája létezik, rengeteg gyártótól. Az egyszerű mozgásérzékelőktől egészen a komplex rendszerekig terjednek. Elsőre nehéz átlátni ezeknek az eszközöknek a világát, mivel számos termék egyszerű tartozék, míg mások több kategóriát is lefednek, nem is beszélve az árbeli különbségekről.

A Hikvision

A 2001-ben alapított, Hikvision nevezetű cég jelenleg a modern kamerás megfigyelőeszközök legnagyobb szolgáltatója a piacon. Már öt éve zsinórban őrzi ezt a címet és nem véletlenül.

Százötvenöt országban és régióban érhetők el ezek a termékek, és számos híres épület védelmét látják el. Többek között ide tartozik a Pekingi Olimpiai Stadion, a Shanghai Expo, a Brazil Világkupa Stadion és az Olasz Linate Reptér.

A Hikvision tudhatja magáénak a legnagyobb videómegfigyelés módszereinek kutatására szakosodott mérnökcsapatot 7181 taggal. Az ő munkásságaiknak köszönhetően jelentős előrelépéseket tehettünk számos területen a videó és hangadatok tárolásától egészen a felvételek automatikus értelmezéséig.

Újítások a járvány alatt

A kutatók a jelenlegi helyzetben sem pihentek, és egyik érdekes újításuk a testhőmérsékletet mérő érzékelő. Ezeket az eszközöket vagy szilárd felületre rögzíthetjük, vagy állványon helyezhetjük a bejárathoz.

Mind az üzletek, mind az otthoni felhasználók számára hasznos berendezés. Képes 7 méter távolságból egy másodperc alatt megmérni a megemelkedett testhőmérsékletet a látható bőrfelület alapján.

Szintén érdekes fejlesztés az a technológia, amely képes érzékelni azt, hogy a kamera előtt álló illető visel-e maszkot.

Teljes körű védelem

A betörésvédelmi rendszerek és járványellenes intézkedések azonban nem mindig elegendőek. Többek között a Hikvision is felhívja figyelmünket arra, hogy a kiberbiztonság, azaz a hálózatokon keresztül érkező támadásokkal szemben is ébernek kell lennünk.

Ebből a szempontból nagyon fontos, hogy a védelmi rendszerünk fizikai és szoftveres elemei is a lehető legfrissebbek legyenek. A biztonság elérése folyamatos küzdelem a fejlesztők számára, ezért fontos, hogy ne egy elavult részleten múljon lakásunk védelme.

Itt természetesen a szokásos óvintézkedések is igen fontosak. A megfelelő erősségű jelszavak és tűzfal alkalmazása közismert. Arra is figyeljünk azonban, hogy minden felhasználó csak a számára abszolút szükséges funkciókat érje el, hibás bejelentkezések esetén a rendszer zárolódjon, valamint a hálózati és egyéb hozzáférési eszközök lehetőleg zárt ajtók mögött legyenek.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.