Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor nézel egy filmet vagy sorozatot, esetleg meghallgatsz egy zeneszámot, akkor vajon eszedbe jut, hogy talán nem is az eredeti alkotást látod-hallod? Hiszen manapság a film- és zeneiparban igencsak nehéz már újat mutatni, ezért a készítők egyre gyakrabban alkalmazzák azt a módszert, hogy “leporolnak” és új köntösbe öltöztetnek régi klasszikusokat; vagy épp egy regény történetét viszik a vászonra.

Bár egyesek szemében ez csupán másolásnak tűnik, azonban még egy ilyen feldolgozás mögött is rengeteg befektetett munka van.

Régi filmek és sorozatok újragondolva

Csupán néhány címet említünk: Charlie angyalai, Magnum, Dallas, Beverly Hills 90210, Jumanji, Szellemirtók, Mortal Kombat, A múmia. Tudod, mi a közös bennük? Az, hogy mindegyiküknek létezik egy régebbi, vagyis eredeti változata, és egy nemrégiben készült “remake-je”, azaz újragondolása.

A legtöbb modern változatban a cselekmény lényegi elemei bár megmaradnak (valahol a főszereplő karakterek is), viszont a szereposztás általában teljesen megújul, valamint sokkal modernebb filmes trükköket vetnek be.

Bár sokan élnek azzal a kritikával, hogy “az eredetit semmi sem múlja felül”, viszont ehelyett érdemes inkább külön-külön tekinteni a két alkotásra, nem pedig egymáshoz hasonlítgatni őket. Ha láttál mostanában remake filmet vagy sorozatot, akkor csak azt tudjuk ajánlani, hogy mindenképp nézd meg a régi, eredeti verzióját is. Garantáltan nagy élmény lesz!

Ismerős dallamok új köntösben

Hasonló a helyzet zenei téren is. Rengeteg mai előadó nyúl vissza a régi slágerekhez, és készít belőle újrahangszerelt, modernebb hangzásvilágú változatot. Némely dalban sok mindent megőriznek a régi verzióból, de van, amelyiknél csak egy-egy jellegzetes motívum kerül át az újba.

A feldolgozások tehát a mostani énekesek és zenekarok körében is roppant népszerűek. Nem hiszed? Bizonyosodj meg róla magad is! Látogass el az Online Rádió weboldalára, és keresd meg a Retro Rádiót, ami kizárólag a 60’-as, 70’-es, 80’-as és 90’-es évek legnagyobb slágereit játssza.

Elég csak pár óra hosszát hallgatnod, és biztosak vagyunk benne, hogy legalább fél tucat olyan régi dalt hallasz majd, ami ismerősen fog csengeni, hiszen a modernizált változatát jól ismered. Most végre megtudhatod, honnan inspirálódnak a kedvenc együtteseid!

Papírról a vászonra

A filmes remake-ek mellett sok olyan alkotás is születik, amikor az “ötletadó” mű nem a mozivásznon debütált korábban, hanem könyv formájában. Bizony, rengeteg regényt és képregényt filmesítettek már meg, és az ötletek tárháza még korántsem fogyott ki!

Elég csak az olyan szuperhős karakterekre gondolni, mint például Batman, Vasember, Pókember vagy a komplett Bosszúállók csapata, akik eredetileg mind képregényhősök voltak.

A híres filmadaptációk közül pedig talán mindenki tudja, hogy a Gyűrűk Ura, a Harry Potter, az AZ vagy épp a Trónok Harca is eredetileg könyvként látta meg a napvilágot.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.