Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Magyar Posta csomagszállítási szolgáltatása elég jól működik, nincs rá panasz. Ez azt tekintve, hogy nagyon sokan szidják a Postát a levélkézbesítések miatt, elég nagy szó. A csomagoknál a garantált egynapos szállítást tartják, de a nem expressz küldött csomagok többsége is célba ér belföldön pár nap alatt.

Miért jó PostaPonttal feladni a csomagokat? Hogyan működik a rendszer? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Csomagnet.hu cikke segítségével.

PostaPont használata

A PostaPontra érkező csomagokról mindig kapunk értesítést, ez lehet SMS vagy e-mail. Attól függően, hogy milyen szolgáltatás keretein belül érkezett a csomag, 5 vagy 10 napig őrzik meg, erre érdemes odafigyelni, ez szolgáltatónként eltér.

Utánvétes fizetésnél a PostaPonton készpénz mellett a legtöbb helyen már bankkártyával is tudunk fizetni.

Arra érdemes figyelni csomagfeladásnál, hogy PostaPontra feladott csomag súlya maximum 20 kg lehet.

A PostaPontok nyitvatartása nagyon felhasználóbarát, vannak olyan pontok, mint a Coop, amik általában 12 órán keresztül vannak nyitva, de például a MOL kutakon egész nap átvehetjük a csomagot. Mivel Magyarországon nagyon sok pont van, biztosan találunk egyet a közelünkben, ha pedig fontos az ingyenes parkolás, a benzinkút a legjobb választás.

PostaPont előnyei

A PostaPontoknak számos előnye van, például, hogy törékeny árut tudunk szállítani, felár ellenében. Több mint 3200 átvételi pont van Magyarországon, így biztosan mindenki közelében akad egy, így akár munkába menet vagy jövet is át tudja venni a csomagot.

A PostaPontok nyitvatartása rugalmas. A MOL kutakon például a nap 24 órájában át tudjuk venni a csomagunkat, de a legtöbb Coop üzletben is 12 órás nyitvatartással üzemelnek.

Utánvétet akár 2 millió forintos határig igényelhetünk, illetve igen magas értéknyilvántartással élhetünk a PostaPontos csomagok esetében.

Csomagküldés a PostaPonttal

PostaPonttal csomagot többféle opcióval küldhetünk. Ilyenek például a csomag PostaPonton történő feladása házhoz szállítással, a PostaPonton feladás és PostaPonton átvétel, a háznál felvétel és PostaPontra szállítás, illetve a háznál felvétel és házhoz szállítás.

PostaPontos csomagfeladást könnyedén megrendelhetünk akár interneten keresztül, erre szakosodott oldalakon, mint a Csomagnet.hu. Ezeknél mindegyik opcióval élhetünk. Itt például elég a főoldali kalkulációs táblába beírni a csomagunk adatait, és már ki is adja az oldal a számunkra készített ajánlatokat.

Ezekből könnyen kiválaszthatjuk a legjobb opciót, a következő oldalon pedig megadjuk a feladó és címzett adatait, illetve többletszolgáltatásokat tudunk választani, mint az utánvét. Ezek után már csak fizetnünk kell.

A Magyar Posta csomagküldési szolgáltatása jól működik, akár házhoz szállításról van szó, akár PostaPontra küldjük. PostaPontot az ország egész területén találunk, így biztos, hogy van a közelünkben is egy.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.