Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jelmezekbe való beöltözés a gyermekkor fontos állomása, mely a személyiségfejlődésük, kreativitásuk, fantáziájuk ösztönzésére szolgál. És valahogy felnőtt korban sincs ez másként, bár akkor már egészen más fantáziákról beszélhetünk.

Jelmezesdi: nem csak gyerekeknek

Míg gyermek jelmezek esetén a Pókember, Superman, a cowboy, vagy épp a vámpír a menő, addig felnőtteknél az orvosi szett, a nővér ruha, a macskanő jelmez ostorral és bilinccsel, esetleg egy változatos paróka szett válhat be. A fantázia valóban nagy jelentőséggel bír az ember egész élete folyamán, és a mások bőrébe való belebújás számos készséget fejleszthet, meg persze más dolgokat is megélhetünk vagy kiélhetünk általuk.

Egyáltalán nem szégyen az, ha egy párkapcsolatban idővel megjelenik a “fel kéne dobni valamivel” kérdés, ahogy az sem gáz, ha teret engedünk bizonyos fétiseknek, melyek mindkét (három?) fél örömét szolgálják. A jelmezesdi jó móka lehet egy kapcsolatban, a szexuális együttlét bevezetésére, vagy csupán erotikus játéknak. Bizonyos esetekben a beöltözés nem párosul szexulitással illetve aktussal, hanem valamilyen más fétist kelt életre (hatalmi/főnök helyzet), vagy esetleg komplexust dolgoz fel. Kijelenthetjük, hogy teljesen normális, ha időnként valaki - legyen az nő vagy pasi - szeretne bizonyos szerepet megélni, és ehhez kiegészítőkre, jelmezekre van szükség. A fontos, hogy ezt lekommunikáljuk a másik féllel, semmit se erőltessünk vagy kényszerítsünk, és a “játék” valóban minden érintettnek szórakozást vagy a vágyak felkorbácsolását jelentse.

Tippek felnőtt jelmezesdihez

  • Ha a párkapcsolatunk stabil és a nyílt kommunikáció jellemzi, bátran osszuk meg partnerünkkel a beöltözés iránti vágyunkat, avassuk be fantáziánkba. Nem kell azonnal oda dobni az ölébe az ostort és a latex jelmezt, a lényeg a fokozatosság. Szánjunk időt a beszélgetésekre, már ezzel is elindíthatjuk a vágykeltést.
  • Különösen igaz ez a BDSM típusú fétisekre, amikor azért bármi terítékre kerülhet, kevés a tabu. Ez az a terep, amit nem lehet kezdőként csak úgy megugrani, nem árt tájékozódni róla, és komolyan elbeszélgetni, mi miért jó, ha történik. Ezenkívül a BDSM-nél maga a játék folyamat okozhat már kielégülést, de ne feledkezzünk meg előre megbeszélni a biztonsági szó használatát!
  • Ne legyünk önzők! Miközben a magunk fétiseit tálaljuk, gondoljunk arra, hogy talán partnerünknél is megbújik valami a mélyben. Had hozza felszínre, és bármi is legyen az, ne hőköljünk meg, hiszen az elég képmutató lenne abban a helyzetben.
  • Ha már bejáratott dolog a kapcsolatban, hogy néha megspékelitek, jó ha tartotok otthon ilyen-olyan parókákat, kesztyűket, kalapokat. Ezek olyan kiegészítők, mely nem foglalnak nagy helyet, ugyanakkor kreatívan lehet variálni őket. Láttál egy tomporig érő szőke hajú bombázót, de a csajod barna rövid? Fel a parókával és már le is játszhatjátok, mi lett volna ha...

A kreativitás mellett a kommunikáció a lényeg. Talán épp ideje megbeszélni bizonyos dolgokat, akár elsuttogni a kedvesnek, ha van még olyan titkos vágyatok, amit nem teljesített be...és fordítva.

(Szponzorált tartalom)

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.