Az ideális páratartalom elengedhetetlen ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat otthonunkban. Optimálisnak számít, amikor a levegő relatív páratartalma 40-60%-os. Ha ennél kevesebb, akkor túlságosan száraz a levegő, ha magasabb, akkor fullasztó pára nehezítheti légzésünket.

A nem megfelelő páratartalom hatása

Ha felmerül a gyanú, hogy nincs rendben valami otthonunk levegő-összetételével, mert gyakrabban köhögünk, kapar a torkunk, viszket a szemünk, mindenféleképpen gondoljunk a páratartalomra, ami ludas lehet benne. 65%-os páratartalomnál a nedvesség először a sarkoknál reked meg, ami tovább is terjedhet. A párás ablakok ugyanúgy jelezhetik a problémát, főleg, ha az tartós jelenség.

A poratkák és egyéb mikroorganizmusok szaporodásának kedvez a nedves közeg, ami az asztma és allergia melegágyává válhat. Műszeres beméréssel könnyen kideríthetjük a pára mértékét, de az árulkodó jelek is elegendőek lehetnek ahhoz, hogy elkezdjünk megoldások után kutatni.

Lehet, hogy elkezdünk gyakrabban szellőztetni, esetleg régi ház esetén elkezdünk külső szigetelésen gondolkozni. Az egyenetlen hőeloszlás, hőhidak a házon, okai lehetnek a magas páratartalomnak. Érdemes ebbe az irányba is ötletelni, de gyors és tartós megoldást kínálhat egy páramentesítő bevetése is.

A felhasználóbarát és a minden igényt kielégítő páramentesítő

Ha az egészségünkről van szó, senki sem szeret spórolni. Különböző árkategóriájú páramentesítők eltérő dolgokat tudhatnak. Manapság egy termék megtervezésénél sok-sok kényelmi szempont szerepel. Egyszerű kezelhetőség, ne legyen hangos, tájékoztasson a belső páratartalomról, automatizmus a működésében, biztonság (tartálytelítettség elleni védelem).

A legtöbb készülék rendelkezik külső vízelvezetéssel is. Ez annyit jelent, hogy az összegyűjtött pára nem a tartályba gyűlik, hanem tömlő segítségével akár lefolyóba is beköthető.

Amikor mindenki fellélegezhet

Télen fűtési szezonban egyébként is csökken a páratartalom, ám nem árt résen lenni. A levegő ugyanis túlságosan szárazzá válhat, vagy a mai kiválóan szigetelő nyílászáróknak köszönhetően pont, hogy bent rekedhet a pára, ami lecsapódva kellemetlen folyamatokat indíthat be.

Egy páramentesítő tökéletes segítség lehet az egyensúly fenntartására. Használata akkor hozhat minőségi változást, ha folyamatosan monitorozza a levegőt és összegyűjti a felesleges vizet. Ezért fontos felmérni, hogy hová szeretnénk, mekkora légtérben tervezzük használni. Ha ezeket megválaszoltuk, akkor elkezdhetünk teljesítmény alapján is keresni.

Ezeknél az eszközöknél is fontos a karbantartás, hiszen egy idő után a szűrő tisztítása nélkül ellenkező hatásba csaphat át. A szűrő által összegyűjtött por és piszok visszakerülhet a légtérbe.

Ha mindent átgondoltunk, és megérkezik otthonunkba a választott termék, bizonyára mindannyiunk számára öröm lesz egy nehéz nap után hazaérkezni és megkönnyebbülve fellélegezni.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.