Tartsd tisztán otthonodat saját készítésű, természetes tisztítószerrel!

A tisztaság fél egészség. Így szól már a mondás is. Az alapos takarítás alapvető része minden otthonnak. Azonban ha kisgyermekek, illetve kisállatok is vannak a családban, egyáltalán nem mindegy, hogy mivel érjük el a hőn áhított tisztaságot.

Hagyd el az erős vegyszereket!

A legtöbb tisztítószer tartalmaz vegyszereket, amelyeket nem ajánlott kisgyermekek közelében alkalmazni, érthető okokból. Ezek többsége ráadásul egyáltalán nem környezetbarát, sőt, az áruk sem túl barátságos, ezt már te is biztosan észrevetted. Az ilyen esetekre lenne ideális egy olyan univerzális, természetes tisztítószer, amely fillérekből elkészíthető.

Éppen ezért az Otthonok & Megoldások Otthon rovatából hoztunk nektek egy roppant egyszerűen elkészíthető “receptet”. Ha kíváncsi vagy rá, mindenképpen olvass tovább!

Készítsd el, és a kedvenced lesz

Ami az egyik legjobb benne, hogy az elkészítése sem vesz igénybe túl sok időt, és mindössze pár különböző dologra van hozzá szükség. Ez pedig a lime, 2-3 db citrom és desztillált fehér ecet.

Első lépésként a lime-ot és a citromokat facsard ki egy tálba, mégpedig úgy, hogy a tál tetejére tiszta pamutruhát vagy apró lyukú szűrőt helyezve nyomod ki a levét. Ez azért szükséges, mert a nagyobb darabok, illetve a rostok később eltömíthetik a szórófejes adagolót. Ezután már csak elég összekeverni az összes hozzávalót, a 2 dl ecetet, a 2 dl vizet, a citrom- és a lime levet. Ha pedig már át is öntötted a szórófejes üvegbe, akkor el is készültél a házi, teljesen természetes tisztítószereddel. Ugye, mennyire egyszerű?

Természetesen tiszta otthon

Mivel az összetevői egytől egyig természetes alapanyagok, az újonnan készített tisztítószeredet (melyet egész biztosan minden barátnőd megirigyel majd) bátran használhatod bármilyen felületre, a gyermekek bútoraitól kezdve egészen a konyhapultig. Sőt, még a kutyajátékokat is tisztán tarthatod vele. Persze arra azért figyelj oda, hogy egy teljesen új törlőrongyot használj, ne pedig azt, amivel a bolti tisztítószerrel takarítottál.

Meg nem mondtuk volna, de az unalmasnak gondolt, háztartás körüli teendőket ilyen kreatívan és a természet fantasztikus alkotóelemeit felhasználva is fel lehet dobni. Ha szívesen olvasnál még ilyen vagy ehhez hasonló tippeket például arról, milyen színekkel varázsolhatod otthonodat elegánsabbá, esetleg hogyan újítsd fel a konyhádat, mindenképpen lapozz bele az Otthonok & Megoldások magazin háromhavonta megjelenő lapszámába, vagy nézz körül a honlapon.

Ne csak családtagjaidnak, de otthonodnak is add meg a jól megérdemelt törődést. A segítség megvan hozzá, már csak ki kell találnod, mi lesz a következő tipp, amelyet kipróbálsz.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.