Tudod, mi a ródium?

Sokan alig tudnak valamit a ródiumról, ha egyáltalán hallottak róla bármit is. Pedig igen fontos része az ékszerkészítésnek, és jóllehet csak színtiszta ródium ékszer nem készülhet, rengeteg más anyaghoz használják, így könnyen lehet, hogy te ékszereid között is van olyan, ami ródiumot tartalmaz.

Az Ékszerkirály csapata különös gondot fordít arra, hogy ne csak a szépségre koncentráljanak a vevőik, hanem legyenek tisztában azzal is, hogy mit viselnek a testükön! Rendkívül fontos tudni ezt vásárlás előtt is, hiszen a nemesfémből készült ékszerek értéke nagyon nagy, nem lehet csak úgy félvállról venni a vásárlását sem.

Ritka fém

A ródium a nem radioaktív fémek közül a legritkább, épp ezért meglehetősen borsos ára is van. Természetesen nem emiatt nem készül belőle ékszer, hanem mert nem alakítható, és tiszta formában könnyedén törik.

Ellenben van olyan tulajdonsága, ami miatt az ékszerkészítők mégis előszeretettel használják! Mutatjuk is, hogy mire!

A ródium rendkívül kemény és tartós, ellenáll a korróziónak és hipoallergén, így például sokszor alkalmazzák fehérarany ékszerek bevonataként.

A ródium ugyanis egy védőburkot képez az ékszer körül, így növeli az ékszer élettartamát, és megakadályozza, hogy karcos vagy túl csillogó legyen az ékszer. Ha szeretnéd úgy védeni az ékszereidet, hogy közben magadnak is jót teszel, akkor ródiumbevonatú ékszereket keress!

Allergiásoknak is jó!

A magyarok több mint egy tizedéből allergiás reakciókat vált ki például a nikkel, amelyet gyakran alkalmaznak bevonatként az ékszerkészítők. Nekik nagyon oda kell figyelniük arra, hogy milyen anyagból készülnek az ékszerek, amelyeket vásárolni készülnek.

Mivel a ródium nem irritatív, így azok is kipróbálhatják a ródiummal bevont ékszerek viselését, akik amúgy más anyagot nem nagyon tudnak allergiás tünetek nélkül viselni.

Kifejezetten jó hír ez azoknak, akik már szomorúan mondtak volna le arról, hogy nemesfém ékszerekkel tegyék fel a pontot az i-re, már ami a megjelenésüket illeti. Roppant kellemetlen jelenség az allergia, így sokan inkább lemondanak a nemesfém ékszerekről, és nem kutatnak tovább, hanem esetleg megelégszenek a bizsuk világában megtalálható darabokkal.

Nézz körül az Ékszerkirály kínálatában, és kérdezd őket bátran, hogy biztosra menj az anyagválasztást illetően! Kérdezni, az összetételt pontosan megismerni épp annyira elengedhetetlen része az ékszervásárlásnak, mint a pontos méretek levétele.

A nemesfém örök!

Az arany és az ezüst időtálló érték, és akik a nemesfémekből készült ékszerek mellett teszik le a voksukat, azok megadják a lehetőséget arra is, hogy ékszerük generációról generációra öröklődjön, családi értékeket és hagyományokat teremtve ezzel.

Még ha esetleg fémallergiával is küzdesz, a ródium segíteni fog abban, hogy értéket viselj és adj tovább!

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.