Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi kellhet ahhoz, hogy az XPS polisztirol szigetelés kidolgozása kapcsán a munkánk tényleg mentes legyen mindenféle zavaró tényezőktől, és maximális hatékonysággal tudjunk haladni? Ezekre a kérdésekre adunk választ a bejegyzés keretei között.

Egyenként mutatunk tehát rá a fontosabb anyagok és eszközök hasznosságára, illetve hozzáadott értékére.

Első körben azt kell felmérni, milyen volumenben szeretnénk megoldani az XPS polisztirol szigetelést

Persze ezzel minden bizonnyal nem mondtunk el túlságosan sok újdonságot. Elvégre ugyanezen elvek és szempontok mentén célszerű tervezni bármilyen munka kivitelezése kapcsán. Úgyhogy ezt a metódust javasolt követni az XPS polisztirol szigetelésnél is.

Fontos továbbá, hogy a kiválasztott XPS polisztirol tényleg magas minőséget, illetve tartós kivitelt biztosítson. Ezzel lehet ugyanis gondoskodni egyrészt a minél egyszerűbb használat lehetőségéről, másrészt a több éven át tartó kifogástalan szigetelés biztosításáról.

Profi brigádoknál és nap mint nap szigeteléssel dolgozó vállalkozásoknál persze minden bizonnyal kívülről fújják már ezeket az alapelveket. Célszerű követni az ő példájukat, vagyis az XPS polisztirol szigetelés kidolgozása kapcsán minél inkább a gördülékeny munka elősegítésére koncentrálni.

Minőségi XPS lábazati szigetelőanyag a tartós eredmények biztosítása végett

Ebből a szempontból leginkább a zártcellás polisztirol beszerzése és alkalmazása javasolt, mivel az EPS-nél kedvezőbb hőszigetelő képességgel rendelkező megoldásról van szó. Annál is inkább, mivel alkalmazási terület címén a vakolt lábazati falak, a hőhídveszélyes falszakaszok, koszorúk, áthidalók és pillérek egyaránt szóba jöhetnek.

Persze egy kifogástalan minőségű XPS lábazati szigetelőanyag bennmaradó zsaluzatként beépítve vagy pedig utólag rögzítve szintén kedvező megoldást kínálhat. Annál is inkább, mivel az ostyás mintázatú felületének köszönhetően a homlokzati hőszigetelésekhez használatos ragasztótapasz, valamint hagyományos vakolat ugyanolyan könnyedén tapad hozzá.

Mikor lehet szükség a polisztirolmaró gyakorlati alkalmazására?

A polisztirolmaró egy viszonylag apróbb, viszont annál fontosabb eszköznek számít az XPS és az EPS polisztirolok gyakorlati alkalmazása kapcsán. A gyakorlati hasznosságát tekintve kiválóan alkalmas a dübelek besüllyesztésére, mégpedig a hungarocell síkjában kivitelezve.

Ezzel kapcsolatban leginkább a mélység jelenthet olyan változót, amire érdemes figyelni a polisztirolmaró kiválasztása kapcsán. Ha így járunk el, annak köszönhetően a polisztirol pogácsa alkalmazásával hőhídmentes felületet tudunk megvalósítani.

No és persze ami ezzel együtt kiemelten fontos, hogy hiba nélkül, majdhogynem zavartalanul tudunk dolgozni, méghozzá tartós eredménnyel.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.