Hihetetlen történet a bácsiról, aki 11 évvel a BL-meccs után tért haza
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vannak ezek az olcsó poénok, hogy kérdezik: "Hol az urad? Leugrott gyufáért. Mikor? Tíz éve." Nos, ez majdnem így megtörtént a svájci Rolf Bantléval, aki elment egy meccsre, majd 11 év után tért haza.

Ez az a sztori, amit kitalálni se lehetne érdekesebbre, és egyrészt nehéz elhinni, másrészt a legjobb hollywoodi producerek már gyűjtik a pénzt a filmre.

Történt, hogy a Basel-fan Bantle 2004 augusztusában elment egy szervezet utazással az Inter–FC Basel Bajnokok Ligája-selejtezőre, amin 4–1-re égett a csapata. Rolf bácsi pedig a mérkőzés lefújása előtt öt perccel elment vécére a San Siróban, hogy elkerülje a tömeget. Azonban mire végzett, kitódult a tömeg, ő pedig eltévedt.

És véglet elveszítette a csoportot. "Hirtelen egy tök másik szektorban találtam magam" – mesélte a Schweiz am Sonntag-nak. Miután egyértelmű lett számára, hogy képtelen lokalizálni a helyzetét és a csoport találkapontját, valamint a busz helyét, számot vetett.

"Kiürítettem a zsebemet, ám mindössze húsz euró és 15 svájci frank volt benne. És nem volt nálam mobil se, azt meg tudtam, ebből nem jutok haza, úgyhogy bementem a városba. Hajléktalan koldus lettem a Baggio nevű városrészben."

Aztán egész komfortossá vált neki az élet Milánóban, mivel élő rokona nem volt, egy idősek otthonában élt Svájcban, nem volt motivált, hogy visszatérjen Baselbe. Az emberek adtak neki ennivalót, cigarettát, egy diáktól meg kapott egy hálózsákot. Megszerették, Rudinak hívták, és ő is megszerette azt a szabad, felelősség nélküli életmódot. Maradt – bő tíz évre.

A meccs után néhány nappal a baseli városi gyámhivatal jelentette az eltűnését, ám a nyomozás nem hozott eredményt, senkinek sem tűnt fel, hogy ottfelejtették Milánóban. Így 2011-ben hivatalosan le is zárták az ügyét, véglegesen eltűntnek nyilvánították.

Néhány hete azonban elcsúszott, bokatörést szenvedett, és Olaszországban nem volt egészségbiztosítása, akik így felvették a kapcsolatot a svájciakkal, a ma már 71 éves Rolf pedig hazakerült.

"Tíz év tényleg elég volt. Most nagyon jól érzem magam itt, Svájcban, 100 frankot költhetek minden hónapban. Minden nap veszek magamnak pár doboz sört. Mert megtehetem.”

Ugye hogy ebből simán lehetne egy klassz film? Rolf Bantlét játszhatná Jack Nicholson, vagy mondjuk Christoph Waltz.

(via ESPN)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.