Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Zavarba ejtő összegekkel dobálózik az angol sajtó a portugállal kapcsolatban, ám egyáltalán nem irreális a portugál visszatérése.

  • A Real elnöke hajlandó készpénzre váltani klasszisát
  • CR egyre többet zsörtölődik az átigazolási politika miatt
  • Di María és Xabi Alonso eladását nyilvánosan kritizálta
  • Az MU hajlandó 400 ezer fontos heti fizetést kicsengetni
  • Az adók Anglia mellett szólnak
  • A Real adóssága 400 millió font körül mozog

Nem földtől elrugaszkodott elmélet Ronaldo visszatérése a Premier League-be, még ekkora pénzért se, hiszen például James és Suárez is őrült pénzekért váltott klubot, CR meg ugye elvileg a világ legjobbja. És még csak nem is pletykalapok elemeznek, hiszen például a The Guardian mégsem a The Sun, ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy teljesen alaptalan a felvetés, hogy a portugál visszacuccol Angliába. Nézzük, miért.

Először is egyre többet duzzog az aranylabdás, nemigen tetszik neki a klub, vagyis a megalomániás Florentino Pérez átigazolási politikája, és ennek a sztár hangot is adott. Nem tetszett neki, hogy a nyáron eladták a csapat két fontos láncszemét, Ángel di Maríát és Xabi Alonsót, helyettük hatalmas összegért James Rodríguez, aki egyébként épp az ő posztján is játszhatna akár. Toni Kroos leigazolása ellen aligha lehet kifogása, ám tény, hogy az elküldöttek miatt kicsit felborult az egészséges balansz.

A Daily Star megjegyzi, ha Pérez elnök még igazán nagyot akar szakítani Ronaldón, akkor a jövő nyáron meg kell válnia a 2018-ig élő szerződéssel bíró támadótól, aki nem mellesleg februárban már betölti a 30. évét. Ugyanitt említik, hogy Pérez 80 millió fontnál kevesebbért nem engedi el Cét, aki jelenleg 380 ezer fontot keres hetente. Ha ezt megkapja és négy évre aláír, akkor évente nagyjából 20 milliót vág zsebre, plusz ugye a transzfer díja, így jön ki a 160 milliós összeg, amit rá kellene fordítani.

Miután Ed Woodward igazgató egy 750 milliós, világrekordnak számító dílt hozott tető alá az Adidasszal, pénz mondjuk lenne rá, bár már enélkül is iszonyú összeget költ játékosokra a MU, például ugye rekordot döntött Cé haverjával, Di Maríával157 milliót tapsolt el Van Gaal. Aki egyébként támogatja a támadó leigazolását, a tulajdonosok, a Glazer fivérek meg egyenesen elszántak az ügyben.

A The Guardian kicsit osztott-szorzott a fizetésekkel, éves és heti szinten is, ami itt a legérdekesebb lehet az az adósáv, amely Spanyolországban 52%-os, míg Angliában csábítóbb lehet a 45%, így kevesebbe kerülne az MU-nak a támadó, vagy épp több jutna neki. És ugye ezt még mindenféle kereskedelmi összegek, egyéb bónuszok is megdobják. Nálunk olyan 140 millióra jött ki Ronaldo visszatérése, ami szintén nem kevés, de ez évekre lebontva nem irreális.

Miután jelenleg Rooney keres a legjobban a Unitedben, 300 ezret hetente, elég egyértelmű, hogy ennél többek kell adni az aranylabdás, év játékosának megválasztott portugálnak, aki most élete formáját futja, négy bajnokin kilenc gólt szerzett. Szóval így lesz 400 ezer a heti jövedelem.

A Man. United azzal is kalkulálhat, hogy amint kiszivárog, hogy CR tényleg visszatér korábbi sikerei helyszínére, napok alatt annyi mezt elad, hogy majdnem vissza is hozza az árát. De talán tényleg az a legfontosabb, hogy a primadonna zseni egyre inkább hajlik a váltásra.

Fogadd meg, hogy CR gólkirály lesz a spanyol bajnokságban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.