Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az MTI írta meg, hogy az eddigi négy hazai világbajnoki selejtezője után mintegy 400 millió forintot keresett jegybevételekből a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A Világgazdaság beszámolója szerint a Groupama Arénában rendezett meccsek közül a tavaly októberi, Svájc elleni (2–3) telt ház körülbelül 140 millió forintot jelentett, majd ez után az Andorra elleni (4–0) mintegy 120 milliós tétel volt a bevételi oldalon.

Az idén júniusi, Andorrában elszenvedett, történelmi 1–0-s vereség után az MLSZ úgy döntött, hogy a válogatott hátralévő vb-selejtezőire egységesen 1000 forintért vásárolhatnak jegyeket a szurkolók. A cikk hozzáteszi, a számítást nehezítik az előzetesen megváltott bérletek, illetve a VIP-szektor változatlan árai, de ezeket is belekalkulálva a múlt csütörtöki, Lettország (3–1), illetve a vasárnapi, Portugália (0–1) elleni összecsapás összesen 140 millió forintos bevételt generált.

A Világgazdaság beszámolója azt is kiemeli, hogy mindez nem nyereség, ugyanis a kiadási oldalon jelentős tételek szerepelnek. Egy-egy mérkőzés rendezése 60-80 millió forintba kerül, vagyis ez a teljes jegyárakkal számolva is elviszi a bevétel legalább 50-60 százalékát, a magyar–lett és a magyar–portugál összecsapás pedig nullszaldó körül alakulhatott.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy ebben az összegben ugyanúgy benne van a stadion bérlése, a csapat szállítása, ellátása, mint a helyszínen az orvosok, a mentők vagy épp a biztonsági szolgálat fenntartása, a kapuk mögött kifeszített gyulladás- és tűzbiztos védőháló felszerelése, a marketing- és médiakiadások.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.