Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Éjjel rendezik az 51. Super Bowlt, ahol az Atlanta Falcons és a New England Patriots fog megmérkőzni, vagyis a legjobb támadósor és a legjobb védelem.

Atlanta Falcons–New England Patriots

  • 51. Super Bowl; Houston
  • Február 6; Sport 1; 0:30

A Falcons 18 év után játszik ismét Super Bowlt, és reményeik szerint most szerencsésebbek lesznek, mint anno a Broncos ellen. És a szezonjukat figyelembe véve joggal bizakodhatnak. A friss MVP Ryan szenzációsan irányított, mellette pedig Julio Jones is a legmagasabb szinten játszott. A Falcons legfontosabb elkapója az alapszakaszban 1409, míg a rájátszásban 247 yardot kapott el, a Packers elleni főcsoportdöntőn például volt egy 73 yardos villanása is:

Az Atlanta az alapszakaszban 540 pontot szerzett, 71-gyel többet, mint a második Saints. Az első negyedeit 139-68-ra nyerte meg, így a legtöbb esetben nyugodtan játszhatta a saját játékát, ami szinte mindig be is jött.

A rájátszásban előbb a Seattle-t, majd a Green Bayt is magabiztosan verték. Ha 30-nál több pontot szereznek, akkor 12–0 a mérlegük, ha ennél kevesebbet, 1–5.

És ma is a támadóegységükben bízhatnak igazán. A futball legnagyobb közhelye viszont azt mondja, hogy a meccseket a támadósor, a bajnokságot pedig a védelem nyeri. Eddig összesen hatszor találkozott a legtöbb pontot szerző csapat a legkevesebbet engedővel a Super Bowlon, ötször a védelem nyert.

Ryan és Jones extrája kell a Falconsnak

A New England tehát ebben nagyon bízhat, na meg abban, hogy van egy Bradyje, aki majdnem 40 éves, de még mindig képes a legmagasabb szinten játszani. Plusz, ha most nyer, akkor már ötszörös bajnok lesz.

A Patriots 14–2-vel zárta az alapszakaszt, még úgy is, hogy Brady az első néhány fordulóban eltiltás miatt nem játszott. A rájátszás első körében a Texanst verték 18 ponttal, majd a főcsoportdöntőben 19 ponttal voltak jobbak a Steelersnél.

Brady mellett Bennett lehet a kulcs, na meg Hoganre és Edelmanre is figyelnie kell az Atlanta védelmének.

Hetedik Super Bowljára, ötödik győzelmére készül Brady

A Falconsnak egy jó kezdés és egy minél több pontot hozó meccs kedvezne igazán, és ha Ryan és Jones hozza, amit elvárnak tőlük, akkor ez meg is lehet. A másik oldalon viszont mégiscsak a történelem egyik legjobb irányítója és edzője áll, plusz a kőkemény védelem is a Patriots győzelmét jósolja. Így a tippünk az, hogy Tom Brady nem veszíti el ezt a döntőt.

Tipp: Atlanta Falcons–New England Patriots, V – 1,60 

Érdekességek

  • A szünetben idén Lady Gaga fog fellépni.
  • Luke Bryan énekli a himnuszt.
  • Az előző 12 Super Bowlból 11-et az a csapat nyert, amely fehérben játszott, idén a Patriots fog fehér mezben pályára lépni.
  • Brady vezetésével még soha nem szerzett pontot az első negyedben Super Bowlon a New England.
  • 2000 óta nem nyert Super Bowlt frissen megválasztott MVP, most Ryan szakíthatja meg a sorozatot.
  • A népszerű videojáték, a Madden szerint szoros meccsen, de a Patriots fog nyerni 27–24-re.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.