Xavi Simonst a La Masia egyik legnagyobb tehetségének tartották, most mégis úgy döntött, nem marad Barcelonában.

A 16 éves holland játékos a jövő Barcelonájának egyik meghatározó játékosa  lehetett volna, de ő nem a katalánoknál képzeli el a jövőjét:

Katalán források szerint a váltás hátterében a fiatal játékos ügynöke, Mino Raiola áll, aki egy anyagilag kedvezőbb szerződést akart Xavi Simonsnak, és ezt a PSG megadta.

Paris Saint-Germain on Twitter

🆕✍️ Le Paris Saint-Germain est heureux d'annoncer l'arrivée de @xavisimons au sein du club 😊 Le milieu de terrain néerlandais a signé un contrat professionnel dont la durée s'étire jusqu'au 30 juin 2⃣0⃣2⃣2⃣ 👏 🔴🔵 #ICICESTPARIS

A Barcelona számára komoly veszteség Simons elengedése, de egyáltalán nem meglepő. Az egy évtizede még etalonnak számító La Masia az elmúlt években sokat veszített a csillogásából, egyre kevesebb saját nevelésű játékost tud kinevelni a katalán csapat. Csak az elmúlt években elment Jordi Mboula a Monacóhoz, Sergio Gómez a Dortmundhoz, Eric García a Manchester Cityhez, most meg Simons, akit már az új Messiként emlegettek.

Ráadásul tavaly a Barca-vezetőség elengedte Joan Vilát, aki az utánpótlásnevelés egyik legfontosabb tagja volt a klubnál. Nem véletlen, hogy a korábbi klubikon, Xavi is eléggé pesszimistán látja a jövőt:

Ilyeneket tud egyébként Xavi Simons:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.