Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jordi Alba személyében már most is elég jól állnak, a jelenlegi formáját elnézve nem is állhatnának jobban, azonban akad még valaki, aki hasonló szintet tud hozni, és könnyen lehet, hogy ő is Barcelonában köt ki.

David Alabát már szóba hozták korábban is a Barcelonával, de nem tűnt reálisnak, hogy a világ kábé négy legjobb balbekkjéből kettő ugyanabban a csapatban játsszon, de aztán most kapott egy új lökést a sztori.

Az osztrák védő ugyanis a Kuriernak adott interjúban kitárt egy kiskaput, hogy kilépne a szerződéséből, új kihívásra vágyik, környezetváltásra lesz szüksége, és bizony azt sosem tagadta, hogy a Barcelona izgalmas lehetne számára. És a Barca is nyitott a sokoldalú Alabára.

Pontosan tudom, hogy egy napon döntést kell hoznom. Jól érzem magam Münchenben, de az is igaz, hogy most már el tudok képzelni új lehetőségeket, szeretnék lépni egyet előre, vagy új kihívást keresni. Ezt az ajtót tehát szeretném nyitva hagyni. Egyelőre csak a mostani szezonra szeretnék koncentrálni, de el tudom képzelni, hogy a jövőben más klubban is kipróbálom magam. Nem hiszem, hogy újabb öt évet lehúzok a Bayernnél.

A 25 éves Alaba 203 Bundesliga-meccsnél tart, a szerződése 2021 nyaráig él a Bayernnél, tehát komoly összeget kellene Münchenbe utalni, azonban az osztrák sokoldalúsága (középhátvédként és középpályásként is klasszis), sebessége és sokoldalúsága illene a Barcelonába.

Az Alba, Alaba duó pedig páratlan lenne.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.