Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A brazil szurkolók szíve minden egyes vereség után megszakad, az életük a foci – kivéve, ha azzal Argentínának be lehet tartani. Az AS szerint épp ez a terv.

Nagyon jól szórakoznak a brazilok a nagy rivális vergődésén, olyannyira, hogy képesek indítani egy petíciót, hogy ugyan kapjon már ki a selecao Chilétől, hogy azzal is hátráltassa Argentínát. Mivel Brazíliának már tök mindegy, rég kijutott Oroszoroszágba, simán beleférne.

Ezzel persze nemcsak azt érik el, hogy az argentinok megsemmisülnek, hanem bizony egy nagy riválissal kevesebb is lenne a világbajnokságon. Jorge Sampaoli csapatának azonban még mindig saját kezében van a sorsa, mivel a most hatodik helyen álló csapatnak elég nyernie Ecuador ellen, és akkor legrosszabb esetben is megvan a pótselejtező, ahol Új-Zéland ellen kvalifikálhatja magát a tornára. És meg is tenné. A két előtte álló válogatott, Kolumbia és Peru ugyanis egymás ellen játszik, így mindkettő nem szerezhet három pontot.

Az #EntregaBrasil és az #EntregaProChile hashtages kampány persze messze van a fair playtől, de érthető két ilyen rivális, szomszédos ország esetében. Pláne, hogy közvetlenül tényleg nem ezen múlik. Mondjuk a két csapatban rengeteg a cimbora, Messi és Mascherano ugye együtt játszik Paulinhóval, és ott van két korábbi társa, Neymar és Dani Alves is, Coutinho nagy álma meg a Barcelona, vagyis Messi csapata.

Az utolsó forduló

  • Paraguay–Venezuela
  • Brazília–Chile
  • Ecuador–Argentína
  • Uruguay–Bolívia
  • Peru–Kolumbia

A csoport állása:
1. Brazília 38 pont
2. Uruguay 28 +10
3. Chile 26 +2 (26-24)
4. Kolumbia 26 +2 (20-18)
5. Peru 25 +1 (26-25)
6. Argentína 25 +1 (16-15)

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.