A Nemzeti Sportnak adott interjút Dárdai Pál, miután csapata kiharcolta a bennmaradást a Bundesligában.

Zsinórban nyolc bajnokin nem kapott ki a Hertha a Bundesligában, az utolsó forduló előtt már biztos, hogy marad az első osztályban a berlini klub.

Dárdait január végén hívta vissza az első csapathoz a Hertha, a cél a bajnokságban való bennmaradás volt. Ugyan nagyon nehéz sorsolással indított Dárdaival a kispadon a Hertha, de az elmúlt nyolc fordulóban nem kapott ki, így bennmaradt az első osztályban.

Az nso-nak adott interjújában a korábbi szövetségi kapitány elmondta, hogy edzői karrierje legnehezebb időszakán van túl:

„Igen. Számos nehézséggel kellett megküzdeni, amikor úgy tűnt, hogy kezdünk kiegyenesedni, utolért minket a vírus. Éppen három veretlen mérkőzés volt mögöttünk, amikor beütött a krach. Otthon voltunk két hetet, fogalmunk sem volt arról, hogy ha letelik a karantén, mi lesz velünk. Annyit tudtunk, hogy hat meccset kell lejátszanunk három hét alatt – ez mindennek ígérkezett, csak sétagaloppnak nem. Végül megoldottuk ezt is. A történethez hozzátartozik, hogy amikor átvettem a csapatot, tudtam, kizárólag veszítenivalóm van. Amit az elmúlt huszonnégy évben felépítettem Berlinben, sérült volna, ha kiesünk. Mondhatom, nem csupán a csapatot, a saját hátsómat is megmentettem azzal, hogy elkerültük a kiesést.

Szerinte a Leverkusen elleni győzelem volt a kulcs:

„Az nagy győzelem volt. Igaz, volt előjele, mert a mérkőzés előtti napokban remekül edzett a brigád. Más kérdés, hogy a következő körben játszottunk egy iszonyúan rossz meccset az Union Berlinnel. Egy pontot így is szereztünk, de bennem az volt: hú, most mi lesz?! Jönnek a nyerhető találkozók, mi meg borzasztóak vagyunk... Ahhoz képest rá egy hétre kettő kettőre végeztünk a Mönchengladbach ellen, ami megint csak reménykedésre adott okot.”

A jövőjére vonatkozó kérdésre a következőt mondta:

Van szerződésem, amely a Herthához köt, az biztos, hogy a következő idényben is a klubnál dolgozom, de hogy az első csapatnál vagy az utánpótlásban, majd a vezetők eldöntik. Amit mondanak, azt teszem. Játsszuk le az utolsó mérkőzést, aztán meglátjuk, mi lesz. Tényleg bármi lehet.”

A teljes interjú itt érhető el, Dárdai Pál a bennmaradás megünnepléséről, fiáról, Dárdai Mártonról és a balatoni lángosról is beszélt.

(Nemzeti Sport; Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.