Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És így lett a vb-ezüstérmes. Mi lett volna, ha nem maradnak le erről a változásról a magyarok?

Ez a kínos eset azért is fura, merthogy a magyar vízilabda a sportág élvonalában van, mióta azt kitalálták, az egyik legjobb abból a hét-nyolc országból, ahol magas szinten űzik a pólót.

vlv.hu írta meg a kellemetlen rádöbbenést, hogy

És ahogy írják, "ezen akár el is mehetett volna egy fontos meccs."

Egészen hihetetlen, hogy ez megtörténhetett, és ez úgy derült ki, hogy az OSC az előző hétvégén két gólt úgy kapott a Canottieri Napolitól, hogy a magyarok szerint az nem lett volna szabályos. Reklamáltak is, ám az európai szövetség szerb ellenőre értetlenül jelezte, hogy már rég nem létezik ez a szigorítás.

Miről van szó?

Ha a center ellen úgy szabálytalankodnak, hogy nincs ott a labda és a játékvezető a védőt kiállítja, a center nem dobhat úgy gólt, hogy rögtön odapasszolják neki a labdát, azt a lövés előtt előbb vissza kell passzolnia.

Märcz Tamás szövetségi kapitány most tudta meg, hogy ez a szabálymódosítás már a vébé előtt hatályba lépett, kérte a vizsgálatot.

A korábbi kapitány, Benedek Tibor ennyit fűzött hozzá:

Csakhogy közben kikérték Molnár Tamás, az MVLSZ alelnökének, a LEN TWPC és a FINA TWPC tagjának a véleményét is, aki röviden: játékvezető. A háromszoros olimpiai bajnok állítja, ő nem tud olyan szabálymódosításról, amelyről az OSC–Napoli BL-meccs alapján beszélnek a szakemberek.

Ami tény: a Napolinak megadták azt a két gólt, ami a magyarok szerint szabálytalan volt.

(Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.