Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ők is igazolni szerettek volna, ha már tőlük elvittek játékost.

Miután az FC Barcelona – kihasználva az egyik szabály adta lehetőségeket – átigazolási időszakon kívül kivásárolta a Leganés csatárát, Martin Braithwaite-et. A kiscsapat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez és a spanyol szövetséghez fordult. A madridi klub ugyanis úgy érezte, kirabolták őket, a kiesés ellen küzdenek, erre elviszik a leggólerősebb játékosukat, korrekciót szeretnének.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a szabály nem méltányos, csak a Barcelona járt jól, a Leganést ellenben súlyos kár érte. Hallatni fogjuk a hangunkat!”

A Leganés vezetése jelezte, a Barcelonára nem haragszik, korrekten járt el, de a szabályok nem igazságosak, így fellebbeztek. Most jött meg ennek az eredménye:

Így a Leganés csak szabadon igazolható futballistát szerződtethet.

BarçaTimes on Twitter

📰 | Leganes denied access to sign a replacement for Braithwaite. 🔷 RFEF have informed Leganes that they are going to start proceedings to change the rule which allows for teams to sign someone in case of a player suffering a serious injury outside of a transfer window.

Victoria Pavón klubelnök közleményben azt írta, nem tesznek további jogi lépéseket, mivel már így is „helyrehozhatatlan kár érte az egyesületet”.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.