Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hollandok után a franciák is lehúzták a rolót, befejezettnek tekintik az aktuális bajnoki kiírást. Nagy a felháborodás a csapatoknál, azonban most meglepő helyről érkezett támogatója a döntésnek.

Az UEFA mindenképp arra ösztönzi a nemzeti szövetségeket, hogy fejezzék be a bajnokságokat, az ezzel kapcsolatos terveket le is kell adni nekik május 25-ig. De a franciákat ez nem hatotta meg, a miniszterelnök kijelentette, szeptemberig semmilyen sporteseményt nem lehet megrendezni.

Az Index azt írja, akad egy komoly támogatója a francia forgatókönyvnek:

Sky Sportsnak beszélt erről D'Hooghe, de nem hivatalos minőségben, csak a személyes véleményét mondta el: a második világháború óta tapasztalt legsúlyosabb helyzettel áll szemben a világ, és így a futball is.

„A világ még nincs kész a versenyszerű futball visszatérésére. Remélem, hogy ez mihamarabb megváltozik, őszintén bízom ebben, de ma nem így áll a helyzet. Ma türelemre van szükség.”

A Bundesligában nagyon szigorú, de nem túl életszerű szabályokat kellene betartani az újrainduláshoz, D'Hooghe is arra hívja fel a figyelmet, hogy a fociban elkerülhetetlen a kontaktus a játékosok között, márpedig most épp ezt kellene kerülni a járvány miatt.

Azt mondja, szerinte akkor térhetnek vissza a játékosok a pályára, ha a normál életben is elfogadott lesz a hasonló közelségben történő érintkezés.

(Fotó: Elif Ozturk/Anadolu Agency via Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.