Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hollandia képes volt nem kijutni az Eb-re, ahova majd mindenki kijutott, a selejtezőcsoportban negyedik lett Csehország, Izland és Törökország mögött. Ritka nagy beégés ez.

Most meg itt a BL-selejtező, és a playoffban az Ajax behúzta az ismeretlen, nem kőgazdag, semmilyen Rosztovot. Erre mi történik?

Az Ajax már otthon is szenvedett, épphogy kihozta 1–1-re a meccset, aztán Rosztovban akkorát kaptak Klaassenék, hogy az Eb adta a másikat, a nem összevásárolt, öt névtelen légióssal felálló oroszok négyet lőttek. Bár inkább fejeltek, mert a levegőben indult meg az Ajax elleni hadművelet.

Egy gyönyörű támadás után simán lefejelték a holland védelmet az oroszok, ráadásul egy iráni (!) középcsatár, Sardar Azmoun. A 21 éves játékos az FKR legértékesebb portékája 7 millió euróval, ez azért sokat elárul a csapatról. Meg az Ajaxról. (Bazoer és Klaassen 15 millió)

Szabadrúgás után is:

Ez a gól meg igazi kegyelemdöfés, ahogy a szakzsargon mondja:

A teljes összefoglaló pedig ez itt:

A Rosztov keretének összértéke egyébként 40,83 millió euró, ezzel szemben az Ajaxé 114,1, de ezt már a Fradinál is láttuk, hogy semmit se jelent.

Maradjunk annyiban, hogy ez nem a holland foci éve, és még nincs vége, lehet rosszabb is, ha például a PSV-t mindenki hülyére veri a BL-csoportkörben, ami egyáltalán nem lehetetlen, és erre akár fogadhatsz is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.