Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A tegnapi Real Madrid–Liverpool BL-döntő több dologról is emlékezetes marad, elég csak Bale káprázatos góljára vagy Karius hatalmas potyáira gondolni, de ami a legtöbb szurkolót foglalkoztatja, az valószínűleg az, hogy mi lesz Mohamed Szalahhal.

A Liverpool sztárja hatalmas szezont futott: a bajnokságban szerzett 32 góljával a Premier League gólkirálya lett, Manéval és Firminóval a BL történetének legeredményesebb csatártriója voltak az egy szezonban szerzett gólok számát tekintve, Egyiptom pedig nagyrészt az ő góljainak köszönhetően jutott ki 28 év után újra a világbajnokságra. Nem csoda, hogy az egyiptomi csatárt sokan már az Aranylabda legnagyobb várományosának tartották.

Aztán jött a BL-döntő 26. perce, és Sergio Ramos hathatós közbenjárásával Szalah olyan szerencsétlenül esett, hogy azonnal le kellett cserélni.

Hatalmas pofon volt ez a Liverpoolnak, akik egészen addig domináltak a meccsen (végül viszont simán kikaptak 3–1-re), de talán még nagyobb pofon az egyiptomi szurkolóknak, akik hiába reménykedtek benne, hogy Szalah talán megússza kisebb sérüléssel: a meccs utáni sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, a Liverpool edzője úgy nyilatkozott, hogy Szalah sérülése "nagyon súlyos", amiből feltételezhető, hogy a támadónak kiugrott a válla. Az ilyen sérülés általában 12-16 hét alatt gyógyul, vagyis gyakorlatilag kizárt, hogy az egyiptomi csatár felépülne az alig két hét múlva kezdődő világbajnokságra.

Bár az Independent felidéz egy korábbi esetet, amikor Jamie Carraghernek hasonló sérülés miatt két hónapot kellett kihagynia, de a 8-9 hetes felépülési idő még mindig azt jelentené, hogy Szalah csak messze a vébé befejeződése után lenne újra bevethető.

Időközben viszont az egyiptomi válogatott is közzétett egy bejegyzést a csapat hivatalos Twitter-oldalán, amelyben azt írják, hogy a röntgenfelvételek alapján a játékos válla kificamodott, és bíznak benne, hogy június 14-re már egészséges lesz. Végleges döntés valószínűleg csak azután születhet, hogy az egyiptomi válogatott orvosi csapata is megvizsgálta Szalahot, de egyelőre nem fest túl biztatóan a helyzet.

(Forrás: BBC, Independent)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.