Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már csak alig egy perc van hátra, Ron Artest a zsűriasztalon fekszik, repül felé egy pohár sör. Snitt. Öt darab egyéves felfüggesztett börtönbüntetést és 146 meccs eltiltást kapó játékos; összesen 11 millió dollárnyi fizetés hullik a törött székek közé. Hogy mi történt közben? Malice at the Palace.

2004. november 19-e, az aktuális NBA-bajnoki címvédő Detroit Pistons az Indiana Pacerst fogadja a Palace of Auburn Hillsben. Akkoriban kevés ennél komolyabb rangadó akadt, a keleti főcsoport két fajsúlyos gárdájáról van szó, tele potenciális elmebeteg bajkeverővel: Rasheed Wallace rekordot állított fel az egy szezonban kapott technikaik számában, Ron Artest a liga igazi őrült fenegyereke volt, de Ben Wallace és Stephen Jackson sem húzódott félre, ha balhéról volt szó.

Egy perc sincs hátra, bőven vezet az Indiana (97–82), amikor Ben Wallace készült ziccert dobni, Artest pedig visszarántotta. A mikrofonfejű, és amúgy teljesen fakezű detroiti azonnal nekiugrott a liga másik legkeményebb és legjobb védőjének, aki viszont a korábbi számtalan feddés miatt nyugodt maradt.

"Ron, neked ki kell maradnod minden balhéból!" – ki volt adva az ukáz!

Artest el is dőlt a zsűriasztalon, hadd rendezzék le nélküle a srácok. Ám ekkor repült felé egy söröspohár. És elszabadult a pokol.

Öt játékost tiltottak el: Ron Artestet a nézőkkel való verekedés miatt a szezon végéig (83 meccs), Stephen Jackson (Pacers) 30, Jermaine O’Neal (Pacers) 15 meccset kapott; ezzel szemben a Pistons játékosai elég olcsón megúszták: Ben Wallace hat, Anthony Johnson öt meccset kapott csak. Öt nézőt örökre kitiltottak a Pistons meccseiről.

Az eset után, mely Malice at the Palace néven vált közismerté, nagyon komolyan megszigorították a szabályokat az NBA-ben, bevezették a viselkedési és dress code-ot is.

Ron Artest pedig később Metta World Peace-re változtatta a nevét.

(Forrás: nba.com, kezdo5.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.