Hátrányos helyzetű fiatal sportolóknak indít ösztöndíjprogramot a Rapcity.

A Rapcity a pályázók közül öt feltörekvő kosárlabda tehetségnek, fejenként 250 000 forint értékben biztosít sporteszközt. Az ösztöndíjprogram célja, hogy a nehéz körülmények között élő fiatalok egyenlő esélyekkel léphessenek pályára a járványhelyzet megpróbáltatásai ellenére is. A Rapcity ösztöndíjára 2020. november 25-ig várják a jelentkezéseket, az eredményhirdetésre 2020. december 1-jén kerül sor.

Buza Dániel és csapata nehéz anyagi körülmények között élő sportolókat támogat. Olyan fiatalokat jelentkezését várják, akik kiváló szorgalmi és tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, az ország valamelyik kosárlabda csapatában aktívan sportolnak, de a pandémia okozta körülmények miatt nem tudnának új cipőt vagy mezeket vásárolni a kosarazáshoz.

Fotó: Rapcity

A pályázóknak a jelentkezéshez november 25-ig egy kérdőívet kell kitölteniük, valamint az osztondij@rapcity.hu címre küldött emailben csatolniuk kell az iskolai –, illetve a nyelvvizsga bizonyítványuk másolatát, a sporteredményeiket igazoló dokumentumokat, ajánlóleveleiket és esetleges videós bemutatkozó anyagukat is. Amennyiben a jelentkező nem töltötte még be 18. életévét, az érvényes pályázathoz egy aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatra is szükség van. A pályázatok elbírálására a Rapcity csapata egyedi pontrendszert dolgozott ki. A jelentkezések kiértékelése után, a nyertesek neveit december 1-jén hirdetik ki.

A RapCity Ösztöndíj Program 2021-ről további információ az üzlet honlapján, valamint a Facebookon található.

Ha már LeBron James:

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.