A HOKA ONE ONE futócipő márka magyar nagykövete, hazánk egyik legjobb ultrafutója, Muhari Gábor is ott lesz az UTMB-n, a terepfutás ünnepén.

Az augusztus 26. és szeptember 1. között rendezett erőpróbán, amely a 2003-as első rendezés óta vitathatatlanul a legnagyobb terepultrafutó versennyé fejlődött, Muhari Gábor az augusztus 30-án startoló 101 kilométeres CCC-n indul.

De mi ez a CCC?

Nem a cipőboltról nevezték el, hanem francia városokról. Az olaszországi Courmayeur-ből indulva a svájci Champex tó mellett elhaladva tart a francia célba, Chamonix-ba

Értelemszerűen a versenyre jellemzőek a meredek emelkedők, ugyanakkor a viszonylag jól futható lankás-sík szakaszok is.

Ez a kombináció akár kedvezhet is nekem, mint ahogy az sem lesz hátrány, hogy korábbi teljesítményeim miatt az első sorok valamelyikéből indulhatok” – mesélte Gábor.

Maga a verseny

Minden évben, augusztus végén Európa legmagasabb hegycsúcsa, a Mont Blanc szolgál kulisszaként annak a sok ezer terepultrafutónak, akik a 15 (ifjúsági) és 300 km közötti távok valamelyikének vágnak neki.

A megmérettetésen nem indulhat bárki: szigorú, teljesítmény- és teljesítés alapú pontrendszerek vannak, amelyek előzetes eredményeik alapján rangsorolják a futókat. Bizonyos szintű teljesítmény felett lehet nevezni. Akinek ez nincs meg, reménykedhet, hogy az előzetes regisztrációt követő sorsolás eredményeként juthat be a versenyre.

Chamonix és az UTMB már nem kis szimbólum terepultrás körökben, hanem szinte kötelező elem.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon