Bár elsőre nem tűnik különösebben izgalmasnak ez a transzfer, ám nézzük meg a részleteket.

A hír az, hogy Vida Kristopher a Piast Gliwicéhez szerződött, 2023 nyaráig írt alá. Bár a legtöbb helyen már rég nem lehet igazolni, Lengyelországban március 2-án zárul az átigazolási időszak.

Piast Gliwice on Twitter

✍️ Kristopher Vida nowym zawodnikiem Piasta Gliwice! 24-letni skrzydłowy podpisał kontrakt, który związał go z Niebiesko-Czerwonymi do 30 czerwca 2023 roku! 🔵🔴 Szczegóły 👉 https://t.co/66dURxy916

Amitől ez igazán érdekes magyar szempontból, hogy a DAC támadóját kivásárolta a szerződéséből a Piast, amely egyébként a regnáló lengyel bajnok. Tehát ez magyar szinten egy komoly igazolásnak számít. Ennek kell örülnünk. Az is pikánssá teszi, hogy Vida Kristopher még nem is volt magyar válogatott. Valószínűleg ez hamarosan múlt idő lesz.

Vida Kristopher 2016-ban a De Graafschaptól igazolt a DAC-ba, ahol 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott. A most futó szezonban 25 meccsen lépett pályára, 8 gólja mellett 4 asszisztja van.

Piast Gliwice on Twitter

Przed Państwem @KristopherVida, nowy zawodnik Niebiesko-Czerwonych! 🔵🔴 https://t.co/lWrgGRwbTc

„Nagyon sikeres őszi szezonon vagyok túl, de úgy éreztem, változásra van szükségem. Remélem, a Piast Gliwice segítségére tudok lenni, és jó eredményeket érhetünk el együtt. A Piast nagyon jó klub, címvédő jelenleg Lengyelországban, ezért is döntöttem mellette. Éreztették velem, hogy számítanak rám, szeretném a pályán meghálálni a bizalmat”nyilatkozta Vida a lengyel csapat honlapjának.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon