Elmaradt a csoda, a Manchester City az Old Traffordon is győzött.

A Manchester United hullámzó teljesítménnyel és az Everton elleni égéssel hangolódott a derbire, míg a Manchester City zsinórban tíz győztes bajnokival, tehát az előjelekt nézve nem sok dolog szólt a hazaiak mellett.

Bár a United agresszívabban kezdte a meccset, a kontra támadásra épülő játéka  kevésbé volt eredményes, viszont a fegyelmezett védekezéssel sikerült megfojtania a hatalmas ladabirtoklási fölényben játszó City támadásait. Ehhez persze az olyan hibák is kellettek Guardiola csapatától, amelyek nem voltak jellemzőek az eddigi meccseikre (pontatlanság, dekoncentráltság) – az első félidő szép játékot nem hozott, de hatalmas csatát igen, érezhető volt a feszültség a pályán (0–0).

Az 54. percben végül összeállt fejben a City, és csak sikerült feltörnie az MU védelmét – Bernardo Silva sokadszorra viccelte meg Luke Shaw-t, most éppen gólt lőtt belőle (0–1):

Bár a United gyorsan reagált egy egészen pofás támadással, de a 66. percben bekapták a második gólt, a City ugyanis remekül kihasználta a United-védelem rendezetlenségét – Sterling passát a csereként beálló Leroy Sané küldte a kapuba (0–2):

Ez gól pedig azt is jelentette, hogy a Man. City a 157. találatát szerezte tétmeccsen a szezonban, ez most már az új angol rekord:

Squawka Football on Twitter

Man City are the first English team in history to score 157 goals across all competitions in a single season. They had to go and break the record at Old Trafford. 💥

A Man. Unitednek semmi nem jött össze a második félidőben, a hazaik veresége legalább annyira megérdemelt, mint a vendégek győzelme, akik ezzel egy ponttal átvették a vezetést a bajnokságban.

Az MU pedig azért is sajnálhatja ezt a meccset, mert közben a Wolverhampton 3–1-re megverte az Arsenalt, így elmaradt az előzés.

Premier League, 35. forduló

Manchester United–Manchester City 0–2 (0–0)

(Fotó: Manchester United)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon