Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pont tíz éve történt meg az, aminek reálisan nem szabadott volna megtörténnie: a magyar jégkorong-válogatott feljutott az A-csoportba, a legjobbak közé.

Sem infrastrukturálisan, se gazdaságilag, és talán szakmailag sem volt megalapozott az, hogy ebben a kis országban össze lehessen rakni egy olyan hokiválogatottat, amely versenyképes a világban. Ahogy anno mondták a srácok, szinte nem is volt annyi válogatott szintű hokis, amennyit a keretbe kellett hívni.

A hősökről pedig most egy minden részletre kiterjedő film készült, melyben megszólalnak a főszereplők, a játékosokról kezdve újságírókon át Pat Cortina edzőig, emellett libabőrt okozó meccsjelenetekkel dúsította fel dokufilmjét Gallai “Galuska” László, a Sport TV szerkesztő-riportere.

Számtalan háttérsztorit hallhatunk, melyeken olykor párás tekintettel nevethetünk, miközben a csapatkapitány, Kangyal Balázs kézikamerájának felvételeiből is bevágnak részleteket.

De a mindent eldöntő magyar–ukrán meccset is megnézheted előtte a Sport1-en, pontosan a 10. évfordulón: április 19., 13 óra.

Ez egy olyan sporttörténeti fordulópont, amit soha nem felejtünk el. Ebben segít ez a film is.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.