A Milan igyekszik akkorát hajrázni az igazolási szezonban, hogy odaférjen a legjobb négybe a Serie A-ban.

Valószínűleg nem fog sikerülni, a Juventus, a Napoli, az Inter és a Roma is erősebbnek tűnik, de Leonardo igazgató Maldinivel karöltve azért remek munkát végez. Pedig már jó pár éve nem túl vonzó a Milan.

A Bonucci–Caldara és Higuaín üzletből nem jött ki rosszul a Milan, rögtön lett egy klasszis csatára egy tehetséges védő mellett. Bonucci persze a világ egyik legjobbja, de Caldara is az lehet pár éven belül. Bakayoko a középpályán segíthet sokat, nyilván szintekkel jobb, mint amit a Chelsea-ben mutatott.

Most pedig megszerezték a világbajnokság egyik legjobb baloldali védőjét, az uruguayi Diego Laxaltot. A Genoa baloldali mindenese ráadásul nem volt drága sem, mert Lapadula árával még lógott a Genoa a Milannak.

A nyáron egyébként már szerzett egy balbekket a Milan, azonban a horvát válogatott Ivan Strinic sérült, és nem is látják, mikor épülhet fel. Ott van még a posztra a svájci Rodríguez is, viszont a 25 éves Laxalt tud játszani szélsőt is, amiből viszont nagyon kevés van a piros-fehéreknél.

Mellette érkezett még a spanyol Samu Castillejo is, aki szintén ballábas szélső.

Leonardo azonban még nem tekinti lezártnak az uborkaszezont, még egy (nagy) dobásra készül: teljesen bele van szerelmesedve Szergej Milinkovics-Szavicsba, a Lazio középpályásába.

A hatalmas termetű szerbért egy kölcsön+kötelező opciós ajánlatot küldtek, illetve dehogy egyet, már többet is. Az utolsó 40 millió az egyéves kölcsönért, ami után 80-ért megveszik jövőre. A pénzügyi fair play miatt csak így tudná megszerezni a Milan SMS-t.

Igen ám, de Milinkovics-Szavicsért még a Juventus és a Real Madrid is kopogtat, és a szerb inkább játszana ezekben a csapatokban, mint a Milanban. Mivel a Juve felbontotta Claudio Marchisio szerződését, épp felszabadult egy hely a középpályán. Madridban meg Kovacic helye üres.

Ma zárnak Olaszországban, érdemes figyelni, mert még izgalmas események várhatóak.

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon