A négyszeres olimpiai bajnok megbánta, hogy indult az olimpián a szexuális zaklatási ügy miatt

Simone Biles összeomlott az olimpián, minden idők legjobb tornásza már meg is bánta, hogy elindult.

A 24 esztendős sportoló a New York magazinnak azt mondta, azok után, amiket átélt az elmúlt hét esztendőben, soha nem kellett volna már olimpiai csapatban szerepelnie.

– utalt a 2016-os riói olimpián négy aranyat nyert Biles arra a zaklatási ügyre, melynek nyomán

Larry Nassar sportorvost 2017 decemberében a maximálisan kiszabható, hatvanéves börtönbüntetésre ítélték gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklása és szexuális visszaélések miatt. Biles 2018 januárjában vallott arról, hogy Nassar őt is zaklatta.

Nassar több mint két évtizeden át dolgozott a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek, az általa elkövetett zaklatásokról pedig még Biles előtt olyan neves, olimpiai bajnok tornászok számoltak be, mint Aly Raisman, Gabby Douglas és McKayla Maroney. A sportorvost – aki 2017 novemberében bűnösnek vallotta magát, és beismerte a többrendbeli szexuális zaklatást – legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolták meg.

– tette hozzá a 19-szeres világbajnok tornásznő.

Biles több szeren és az összetettben is aranyesélyesként utazott el Tokióba, ahol aztán az első szer, az ugrás után visszalépett a csapatversenytől, csak kívülről szurkolt társainak, és azt mondta, mentális egészsége megőrzése érdekében tett így.

– nyilatkozta Biles, aki attól tartott Tokióban, hogy ha a rá nehezedő nyomás következtében tovább erőlteti a versenyzést, akkor megsérülhet. Hozzátette, a gerendán megnyert bronzérme egy „apró győzelem” volt számára a japán fővárosban.

(MTI; fotó: Laurence Griffiths/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.