A PSG a Premier League legjobb szűrőjével stabilizálja a középpályáját

Mondhatnánk, hogy az új N'Golo Kantét szerzi meg, de igazából Kanténál már egy ideje jobb számokat hoz a kiszemelt.

A francia CulturePSG a L'Équipe-re hivatkozva azt írja, hogy a már jó ideje középpályást kereső PSG közel áll a megegyezéshez az Evertonnal Idrissa Gueye ügyében, 30 millió euróért igazolhatják le a középpályást.

A 29 éves szenegáli annak ellenére radar alatt fut, hogy évek óta a posztja legjobbja a Premier League-ben. 2016-ban igazolt az Evertonba, azóta a védekező statisztikái kiemelkedőek, ami ugyan nem látványos, viszont ma, amikor már mindent mérnek, a nagy csapatoknak ez nem is számít, azok a statok is fontosak, amik kevésbé látványosak. Sőt, a 6-os nagyjából a legfontosabb poszt a csapatban.

Gueye az összesített védekezéssel kapcsolatos pontokat tekintve két éve és idén is a legjobb, tavaly a harmadik lett, abszolút uralja ezt a szegmenst. Mellesleg Kanté előtt, akit a legjobbnak tartanak ebben a szerepkörben.

Jeanfi Hamon on Twitter

Idrissa Gueye proche du @PSG_inside, sûrement car c'est une machine à défendre depuis 2 ans et demi en PL. Il domine le classement des milieux sur l'indice "defense score" de l'excellent @Squawka basé sur stats @OptaJean : interceptions, tacles réussis, récupérations... #mercato

A PSG-nek pont egy ilyen játékos kell, ugyanis Thiago Motta visszavonulás miatt eddig az egész szezont egy hatos poszton játszó játékos nélkül hozták – hol a védő Marquinhos lépett fel egy sorral, hol a mélységi irányító Verratti játszott egyedül középen. Amióta Rabiot-ra sem számíthat Tuchel, azóta rengeteg név merült már fel a középpályára.

Úgy fest, most megtalálták a lehető legjobb megoldást, ha már francia játékost nem tudtak hazaigazolni. Gueyének nem lenne ismeretlen a közeg, miután hét évet játszott Lille-ben, mielőtt a PL-be igazolt.

Így viszont egyre valószínűbb, hogy Frenkie de Jong valóban a Barcában köt ki:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon