Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Február 4-én Minneapolisban rendezik a Super Bowlt, melyet a helyszínről közvetít a Sport TV.

Eldőlt, hogy a címvédő New England Patriots és a Philadelphia Eagles csap majd össze február első vasárnapján a Vince Lombardi-trófeáért az 52. Super Bowlon.

A helyszín a Minnesota Vikings otthona, a 2016-ban átadott hipermodern US Bank Stadium lesz, ahol a kommentátorállásban idén is helyet foglal majd Faragó Richard és Bencsics Márk.

A két kommentátor a mérkőzést megelőző napokban már ott lesz Minneapolisba, hogy minél többet bemutassanak a magyar nézőknek a meccs körítéseként szervezett programokból. A duóval Sport TV egy ajánlót készített a meccshez, amelyben a Super Bowl napján az Egyesült Államokban nemzeti eledelnek
számító csirkeszárnyat rendelnek egy autós étteremben. Véletlenül 66 ezret, de hogy miért, az derüljön ki a kisfilmből.

Érdekességek a Super Bowllal kapcsolatban:

  • Az esemény továbbra is a legészakibb helyszín, ahol a Super Bowlt rendeznek, nem lehetetlen tehát, hogy valóban –20 fokot mutat majd a hőmérő, bár a meccs alatt biztosan senki nem fog senki fázni, hiszen fedett a stadion.
  • Korábban egyetlen alkalommal vívták a döntőt Minneapolisban, 1992-ben a Washington Redskins győzte le a Buffalo Billst.
  • Tizenhárom éve a New England Patriots és a Philadelphia Eagles már összecsapott Super Bowlon, a Patriots nyert 24–21-re.
  • Tom Brady és csapata a címvédő, egy éve az Atlanta Falconst győzték. Ez lesz a Pats tizedik fináléja, és a hatodik győzelmére hajt. Ha nyer, az edző Bill Belichick lesz az egyetlen ember a világon, akinek 8 Super Bowl-gyűrűje lesz (Kettőt még a New York Giants defensive coordinatoraként szerzett), és Tom Brady lesz az egyetlen, akinek játékosként sikerül hat gyűrűt szereznie.
  • Az Eagles kétszer jutott el a győzelem kapujáig, de 1981-ben és 2005-ben is elbukott.
  • A Halftime Show-n Justin Timberlake lép fel, aki már kétszer is szerepelt a félidőben. 2001-ben az N’Sync tagjaként, 2004-ben pedig ő tépte le Janet Jackson melltartóját, amiből óriási botrány lett. Emiatt az eset miatt csúszik az élő közvetítés pár másodpercet, hogy legyen idő reagálni, ha hasonló fordul elő.
  • A himnuszt Pink énekli.

A Super Bowl közvetítése február 4-én 22:00-kor kezdődik a Sport1-en.

A csirkeszárnyas Super Bowl-ajánlóról van egy werkfilmünk is:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.