A svédek nyerték az európai középcsapatok csatáját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem ezt a meccset fogják mutogatni a kölyköknek, ha meg akarják szerettetni a focit velük, de a küzdés, a harcosság, a fegyelem példaértékű.

Svájcnak kezdődött nehezebben a mérkőzés, mivel két védőjük is hiányzott eltiltás miatt, Lichtsteiner és Schär stabil pont volt eddig. A svédeknél Larsson pontozódott ki.

FIFA World Cup 🏆 on Twitter

The teams are in for #SWESUI! #WorldCup

A két európai középcsapat nagyjából azonos erőt képvisel, és olyan borzasztóan nagy eltérés a taktikában sincs. Egyik oldalon sincsenek kiemelkedő zsenik, csapatmunkára, fegyelemre, erőre építenek. Ennek köszönhetően, ha lemaradtál volna az első félidőről, megnyugtatunk, te jártál a legjobban. A labda amúgy Svájcnál volt többet, de talán a sárgáknak volt nagyobb lehetőségük.

FIFA World Cup 🏆 on Twitter

The two other Round of 16 matches between European teams (#ESPRUS and #CRODEN) were both decided by penalties... Do you reckon that is on the cards today? #SWESUI 0-0

A vb egyik legjobb kapusa, Sommer védett nagyot.

Sajnos egyre erősebben éreztük, hogy a két csapat egyáltalán nem bánná, ha elmennének a végsőkig, aztán a kapusokra bízzák. Szerencsére a svédek átkapcsoltak a szünetben és egy picit még veszélyesebbek lettek. Bő egy óra elteltével Forsberg megpattanó lövéséből vezetést is szereztek. 1–0

Forsbergnek ez volt a 14. lövése a vb-n, a legjobbkor szakította meg a sorozatát.

Squawka Football on Twitter

Emil Forsberg's goal against Switzerland was his 14th shot of the World Cup; no player had had more without scoring in the 2018 tournament. Finally a break through.

Ez a gól mindenkinek jót tett, mivel Svájcnak így fél órával kevesebb ideje maradt, neki is lódultak, érkezetek a csatárcserék is, de a svéd védelem, Granqvisttal az élen megingathatatlan volt. Többet blokkoltak, mint egy hokicsapat, megint hatalmasat küzdöttek. Ott is vannak a legjobb nyolc között, ahol az angol–kolumbiai meccs győztesével találkoznak. A végén még volt egy svájci kiállítás is, de már semmi sem múlott rajta.

Várjuk Ibrahimovic tweetjét.

Nyolcaddöntő

Svédország–Svájc 1–0 (0–0)

(Fotó: FIFA World Cup Facebook)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.